Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste impresionante în Malta, după uciderea jurnalistei Daphne Caruana Galizia / VIDEO

Mii de maltezi au participat duminică la o manifestaţie în Valletta, cerând dreptate după asasinatul cu bombă de lunea trecută, căruia i-a căzut victimă jurnalista Daphne Caruana Galizia, relatează Reuters.

Demonstraţia a fost organizată de mai multe organizaţii neguvernamentale. Unii participanţi purtau pancarte cu ultimele cuvinte scrise de Galizia, care a dezvăluit corupţia din guvernul condus de Joseph Muscat: "Acum sunt escroci peste tot. Situaţia este disperată". Printre manifestanţi s-a aflat şi preşedinta Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, alături de soţul ei. Oamenii au depus flori la un monument dedicat luptei antiotomane, transformat ad-hoc în memorial pentru ziarista ucisă, scrie agerpres.ro.

Christophe Deloire, secretar general al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, s-a adresat mulţimii: "Ţineţi minte, ne-am adunat acum aproape trei ani la Paris, după asasinatele de la Charlie Hebdo. Astăzi ne-am adunat la Valletta pentru Daphne, şi cu toţii putem spune 'Eu sunt Daphne' ".

Michael Briguglio, liderul Reţelei Societăţii Civile, a declarat că şeful poliţiei malteze şi procurorul general al Maltei ar trebui demişi fiindcă nu au acţionat după dezvăluirile din aşa-numitele 'Panama Papers', care au costat-o viaţa pe ziarista în vârstă de 53 de ani. Galizia a scris în aprilie că soţia premierului este beneficiarul unei companii înregistrate în Panama care a încasat un milion de dolari din Azerbaidjan. Muscat şi soţia sa au respins toate acuzaţiile, iar ancheta asupra firmei este în curs de desfăşurare.

Guvernul maltez a anunţat duminică o recompensă de un milion de euro pentru orice informaţii despre cei aflaţi în spatele asasinatului ziaristei şi au promis protecţie oricui aduce astfel de informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.