Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PROTESTE în București: 3.000 de oameni au scandat în fața Guvernului

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste gratiere

UPDATE: La ora 22:00, protestul din București s-a încheiat.

UPDATE Numărul celor care mai sunt la această oră, 21:30, în Piața Victoriei a scăzut. Doar 1.000 de persoane mai protestează în capitală.

UPDATE Pe pancartele manifestanților sunt mai multe mesaje, printre care: "Vă vedem", "Locul hoților este la închisoare, nu la guvernare", "Vrem legi pentru popor, nu pentru penali", "Jos labele de pe Codul penal". Aceștia au strigat, printre altele, "PSD, ciuma roșie!", "DNA, nu renunța!", "Fără amnistie, vă vrem la pușcărie!".

UPDATE Aproape 3.000 de oameni au ajuns la ora 20:20 în fața Guvernului.

UPDATE Cei care au ieșit în stradă în București scandează: ”PSD, nu uita: puscaria-i casa ta", "PSD, ciuma rosie","ALDE si PSD, aceeasi mizerie", "Dragnea e in avion, noi ajungem la Guvern", "La inchisoare, nu la guvernare", "Antena, nu dezinforma",, "DNA sa vina sa va ia" si "Coruptia ucide".

UPDATE Conform unor informații, numărul celor care se îndreaptă spre Guvern a ajuns la 1.500. Aceștia protestează pașnic. Forțele de ordine se asigură că aceștia nu vor bloca în totalitate bulevardul Magheru și Catargiu.

Proteste sunt și în Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu și Iași. În principal mitingurile au fost organizate pe facebook de membri USR și cel puțin în București liderii acestui partid au fost zăriți în mijlocul manifestanților.

Vezi și: VIDEO: Klaus Iohannis a bătut cu pumnul în masă, în ședința de Guvern: NU amnistie și grațiere

Peste 500 de oameni protestează, la această oră, în centrul Bucureștiului. Manifestanții au blocat centrul Capitalei și scandează împotriva PSD și a liderului Liviu Dragnea și au mesaje de susținere pentru DNA. Protestatarii au rupt cordonul de jandarmi și au plecat spre sediul Guvernului.

Protestul a fost organizat pe Facebook după ce s-a discutat despre emiterea unei ordonanțe de urgență referitoare la grațiere. Liderul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, prezent în Piața Universității, a precizat că nu face declarații publice pe această temă pentru a nu se interpreta că politicienii au venit în piață ca să confiște un protest al societății civile.

știre în curs de actualizare

content-imagecontent-image

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.