Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste la Budapesta după ce legea anti-Soros a fost promulgată de preşedintele ungar

EurActiv

Peste 1.000 de persoane au ieşit în noaptea de luni spre marţi, la Budapesta, pentru a protesta faţă de o nouă lege în Ungaria ce ar putea determina Universitatea Central-Europeană (CEU) din capitala ungară să-şi închidă porţile, relatează marţi agenţia DPA, precizând că mai multe proteste sunt convocate pentru miercuri, informează agerpres.

Preşedintele ungar, Janos Ader, a promulgat luni legea. Noile reglementări includ standarde pe care Universitatea Central-Europeană nu le întruneşte, precum existenţa unui campus în ţara care o găzduieşte.

SUA reacţionează prompt la legea anti-Soros dată în Ungaria

Miliardarul american de origine ungară George Soros a înfiinţat Universitatea Central-Europeană în 1992, în scopul promovării ideilor democraţiei şi liberalismului în regiune după căderea comunismului şi încheierea Războiului Rece.

Premierul ungar Viktor Orban s-a pronunţat el însuşi în favoarea făuririi unui stat ''iliberal'' şi îl consideră de George Soros drept o ameninţare la adresa acestor obiective.

Guvernele din SUA, Germania şi Franţa, împreună cu organizaţii precum Asociaţia internaţională a universităţilor, au criticat demersul Budapestei, ce ar putea duce la închiderea Universităţii Central-Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.