Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste masive peste Prut: Mii de oameni cer dizolvarea Parlamentului / VIDEO

Chisinau

Chișinăul este blocat. Mii de oameni din toată Republica Moldova au ieșit în stradă pentru a cere demisia Parlamentului de la Chișinău. Liderii protestelor din 20 ianuarie, când a fost votat în mare grabă Guvernul Filip sunt cei care au organizat și protestele de astăzi.

Pe lângă dizolvarea Parlamentului, protestatarii cer și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Acțiuni de protest similare au fost organizate și joia și vinerea trecută.

Citește și: Klaus Iohannis intră în hora PNL: Cere două tururi

Andrei Năstase: "Avem un an de când protestăm împotriva acestui criminal care a profanat absolut tot de ce s-a atins".

Renato Usatîi a ieșit în fața manifestanților cu flori: "Am venit să spunem foarte clar pentru toată țara Jos Plahotniuc! Am fost acuzați că pregătim o lovitură de stat, dar noi am venit să salvăm țara din mâna acestui regim criminal". Usatîi promite naționalizarea televiziunilor deținute de către controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. "Să nu se joace cu noi domnul Plahotniuc care astăzi este în ultimele lui convulsii alături de regimul său. Vom revedea rezultatele privatizărilor și vom face un tribunal pentru crimele împotriva poporului", a spus Usatîi.

Citește și: Dacian Cioloş, huiduit la Iaşi

Oamenii scandează lozinci împotriva trustului media controlat de către controversatul om de afaceri, Vlad Plahotniuc, care deține oficial patru canale TV și trei posturi de radio.

Ion Hadârcă: "Trăim din nou vremuri istorice aici în PMAN. Trebuie să fie creat un Guvern provizoriu care să se ocupe de organizarea alegerilor anticipate".

La tribună a ieșit liderul PSRM, Igor Dodon, acesta scandează: „Unire moldoveni!”. Dodon cere partenerilor de dezvoltare să nu susțină financiar „guvernarea oligarhică”.

Liderii protestelor au cerut președintelui României Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș să nu susțină financiar actuala guvernare, mai spun cei de la unimedia.

Vezi şi: EXCLUSIV Cum arată primele trupe paramilitare pentru liniştea românilor / FOTO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.