Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTESTE URIAȘE în Moldova: Tinerii au ieșit în stradă, mesajul Maiei Sandu pentru ei / LIVE VIDEO

protest moldova

Sunt proteste de amploare la Chișinău, unde mii de tineri au ieșit în stradă nemulțumiți că Igor Dodon a ieșit președintele Moldovei. Oamenii au ieșit, inițial, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor președintelui și a modalității în care au fost organizate alegerile în diasporă. Lumea a scandat „Demisia”; „Morții nu votează”. La Comisia Electorală Centrală s-a scandat: „Jos Mafia”. Organizatorii îndeamnă protestatarii să fie pașnici și să fie atenți la provocatori: ”Să nu atingeți niciun polițist și să semnalați dacă simțiți că sunt provocatori”, s-a anunțat. Protestatarii au pornit spre Monumentul lui Ștefan cel Mare.

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a pierdut scrutinul prezidenţial de duminică în faţa socialistului Igor Dodon, şi-a manifestat solidaritatea faţă de tinerii care au ieşit în stradă pentru a contesta rezultatul alegerilor.

Sandu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că sper ca protestele tinerilor să îi determine pe cei care au organizat defectuos al doilea tur al alegerilor prezidenţiale să demisioneze.

Citește și: Curvele DNA de pe ‘Black List’

"Cetăţenii au dreptul să îşi exprime punctul de vedere în raportul cu modul în care a fost organizate acestei alegeri şi sper ca instituţiile statului să ia act de aceste lucruri şi să se întâmple nişte demisii acolo", a afirmat candidata PAS.

Luni după amiază, peste 1.000 de tineri au protestat în faţa Guvernului faţă de modul de organizare a alegerilor, dar şi faţă de victoria candidatului Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon. Ulterior, manifestanţii au mers în marş spre sediul Comisiei Electorale Centrale, unde au cerut demisia conducerii acesteia.

Citește și: Facebook a anunțat că Mark Zuckerberg a MURIT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.