Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA. A doua noapte de proteste VIOLENTE. Autorităţile au decretat STARE DE URGENŢĂ în Charlotte

twitter.com
violente

UPDATE : Manifestantul rănit de un glonţ în oraşul american Charlotte miercuri seara se află "în stare critică", dar "nu a decedat", a indicat primăria care şi-a corectat informaţia difuzată cu o oră mai devreme prin care îşi exprimase regretul pentru moartea acestuia, potrivit AFP.

"Civilul rănit de glonţ în timpul manifestaţiei este sub asistenţă respiratorie, în stare critică. Nu a decedat", a scris municipalitatea pe contul său Twitter după ce explicase mai devreme că victima murise în cursul unor violenţe comise "între civili", în a doua zi a protestelor organizate după moartea unui afro-american ucis de un poliţist, transmite agerpres.

Guvernatorul statului american Carolina de Nord a decretat stare de urgenţă miercuri în urma violenţelor care au continuat în a doua noapte la Charlotte, după uciderea unui afro-american de către un poliţist, relatează AFP şi DPA.

"Am decretat stare de urgenţă şi am luat iniţiativa de a desfăşura Garda naţională şi poliţia rutieră pentru a ajuta poliţia locală la Charlotte", a scris Pat McCrory pe contul său de Twitter.

Un protestatar a fost împuşcat miercuri şi a decedat ulterior la spital, în a doua noapte de proteste violente în oraşul Charlotte din statul american Carolina de Nord, după ce un poliţist a ucis un suspect de culoare, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Vezi și: Traian Băsescu CUTREMURĂ România: Nimeni nu a mai spus așa ceva despre KOVESI

Şeful poliţiei din Charlotte, Kerr Putney, nu a identificat victima de miercuri şi nu a afirmat explicit că aceasta participa la proteste. Ulterior, poliţia a anunţat pe Twitter că nu este implicată în acest al doilea deces, de care se face vinovat un alt civil, relateaza agerpres.

Tot printr-un mesaj în reţeaua socială menţionată, forţele de ordine au anunţat că un poliţist a fost rănit. 

Poliţia a folosit miercuri noaptea gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva câtorva sute de manifestanţi, în centrul oraşului. 

Violenţele au izbucnit la Charlotte marţi noaptea, după ce un poliţist - tot de culoare - a împuşcat mortal un bărbat în vârstă de 43 de ani, în timpul unei misiuni pentru arestarea unui suspect. Keith Lamont Scott, care nu era persoana căutată, se afla într-o maşină din parcarea unui imobil şi era în posesia unei arme de foc, potrivit poliţiei. În schimb, apropiaţii săi afirmă că el nu avea decât o carte în mână. Poliţiştii au explicat că au deschis focul deoarece s-au simţit ameninţaţi de Scott după o altercaţie. Brentley Vinson, cel care ar fi tras glonţul fatal, a fost suspendat din funcţie pe durata anchetei.

Citește și: ADEVĂRUL despre România: Jumătate dintre români suportă cu greu cheltuielile curente

În cursul incidentelor de marţi au fost răniţi 12 poliţişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.