Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTESTELE continuă: Ce s-a întâmplat la Palatul Cotroceni și câți oameni sunt în Piața Victoriei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste Piața Victoriei

UPDATE 22:00 Peste 200 de persoane au protestat miercuri seară în Piața Victoriei din Capitală, unde au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD, în timp ce la Palatul Cotroceni câteva zeci de persoane au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis.

Este a 23-a zi de proteste în Piața Victoriei și a 18-a de la Cotroceni.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

În fața Guvernului, oamenii au strigat, printre altele, "Ziua muncim, noaptea vă păzim!", "Hoții!", "Jos Tăriceanu!", "Jos Dragnea!", "Jos Grindeanu!", "Zi de zi aici vom fi!".

Pe o pancartă se putea citi "Afară penalii: din politică, din demnități publice. Acum!"; pe altele scria "Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie", "Corupția ucide", "Colectiv". Cele mai multe aveau mesajul "#rezist".

S-au auzit și melodii precum "Vino, Doamne!" și "Imnul Golanilor".

Manifestanții au primit ceai cald și biscuiți.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

Ca și în serile precedente, la ora 21,00, cei prezenți în piață au intonat Imnul Național, având ecranele telefoanelor mobile aprinse, și apoi au strigat "Demisia!" timp de aproximativ o jumătate de oră.

Protestul a fost supravegheat de mai mulți jandarmi, însă aceștia nu au mai instalat gardurile de protecție în jurul manifestanților.

* Aproximativ 30 de persoane au venit în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

Manifestanții au înfruntat ploaia aproximativ două ore, ei având asupra lor două-trei pancarte, dar n-au mai scandat lozinci, ca în alte rânduri, nici n-au mai pornit în marș în zona centrală a orașului.

În zonă au fost prezente și câteva mașini ale jandarmeriei, IPJ și Poliției locale, cu personalul aferent.

* La Oradea, în jur de 20 de persoane au protestat în Piața Unirii, ei solicitând în continuare demisia Guvernului.

Protestatarii au scandat "Hoții!", "Demisia!" și au discutat măsurile luate la nivel central, ei considerând că numirile celor noi patru miniștri nu sunt decât o "cosmetizare".

Citelște și: Escrocherie pe Facebook: Cum ți se fură totul

Suspendarea din funcțiile deținute în PSD de primarul Iașiului, Mihai Chirica, este, în opinia orădenilor protestatari, "o aberație", care spune ceva despre "aerul democratic" din interiorul PSD.

Aceștia au scandat "Demisia!", "PSD, ciuma roșie!", "Jos, corupția!", dar au și cântat "Suntem români/Și ne vom apăra/Pământul, țara și justiția/Ale, Ale, Ale/Ești o rușine PSD!", "Fie vreme bună, fie vreme rea/Noi cu toții strigăm/Jos, corupția!".

După ora 20,30, oamenii au părăsit piața.

Citește și: Drake face scandal cu premiile Grammy: Ce acuzații le aduce organizatorilor / VIDEO

Protestele împotriva Guvernului Sorin Grindeanu continuă în faţa clădirii Executivului pentru a 23-a zi consecutivă. Deşi OUG 13 a fost abrogată, manifestanţii continuă să vină în Piaţă. Peste 100 de oameni au protestat, miercuri seara, in Piata Victoriei din Capitala, in a 23-a zi de manifestatii antiguvernamentale. Cateva persoane au fost, pentru a 18-a zi la rand, la Palatul Cotroceni, cerand demisia presedintelui Klaus Iohannis.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Manifestantii flutura steaguri tricolore, fluiera, sufla in vuvuzele si scandeaza: "Zi de zi aici vom fi", Hotii", "PSD, ciuma rosie", "Demisia","DNA sa vina sa va ia". Circulatia s-a desfasurat normal in zona.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

Miercuri seara, cateva persoane care sustin Guvernul Grindeanu s-au aflat in fata Palatului Cotroceni, pentru a 18-a zi consecutiv, cerand demisia presedintelui Iohannis. Protestatarii au huiduit si au scandat, ”Demisia”, “Luptam, luptam, Guvernul aparam”, "Jos Iohannis", manifestatia, de amploare mult mai mica decat de obicei, incheindu-se in jurul orei 20.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.