Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protocol important semnat între Consiliul de Mediere din România şi cel din Republica Moldova

romania moldova

Consiliile de Mediere din România şi din Republica Moldova vor semna vineri un protocol instituţional. Preşedintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova, Andrei Bălan, se va afla la Bucureşti pentru a participa în zilele de 23 şi 24 noiembrie la Forumul România - R. Moldova în domeniul Justiţiei, organizat la Palatul Parlamentului, sub preşedinţia Ministerelor Justiţiei din cele două ţări.

"Cu prilejul vizitei preşedintelui Consiliului de Mediere din Republica Moldova, între Consiliul de Mediere din România şi cel din Republica Moldova se va semna un nou protocol instituţional, ca parte a acţiunii de intensificare a colaborării ce se desfăşoară între 13 entităţi naţionale din domeniul justiţiei din România, cu corespondentele lor din Republica Moldova, sub egida Forumului Republica Moldova - România în domeniul Justiţiei", se precizează într-un comunicat al Consiliului de Mediere transmis luni Agerpres.

Vineri, este programată o conferinţă de presă comună a preşedinţilor celor două Consilii de Mediere, prilej cu care vor fi prezentate stadiile actuale de dezvoltare a profesiei de mediator în cele două ţări, precum şi considerentele părţii române cu privire la necesitatea îmbunătăţirii legislaţiei penale româneşti în vederea impulsionării folosirii procedurii de mediere în litigiile penale, ca răspuns la recenta Rezoluţie referitoare la punerea în aplicare a Directivei 2008/52/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 21 mai 2008, emisă de Parlamentul European la data de 12 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.