Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protocol PPE-UDMR în prag de prezidențiale

negocieri

Organizaţia de Femei a Partidului Popular European (PPE) şi Organizaţia de Femei a Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) au semnat, duminică, un protocol de colaborare 'privind promovarea semnării şi implementării Cartei europene a egalităţii între femei şi bărbaţi în viaţa locală de către autorităţile locale din România'.

Potrivit documentului, părţile semnatare se angajează 'să coopereze în vederea consolidării rolului femeilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local şi regional şi să promoveze principiul egalităţii între bărbaţi şi femei, ca principiu de bază al Partidului Popular European'.

De asemenea, potrivit protocolului, Organizaţia de femei a PPE va acorda sprijin Organizaţiei de femei a UDMR pentru ca aceasta din urmă să facă apel la autorităţile locale din România ca anul viitor să adere la Carta europeană pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi în viaţa locală, iniţiativă lansată de Consiliul european al municipalităţilor şi regiunilor.

Un al punct al documentului semnat duminică prevede iniţierea de 'schimburi de bune practici în ce priveşte procesul de punere în aplicare a politicilor PPE din acest domeniu, precum şi în ceea ce priveşte punerea în aplicare a Cartei'.

Documentul a fost semnat de preşedintele Organizaţiei de Femei a PPE, Doris Pack, şi de preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR, Rozalia Biro, cu ocazia celui de-al doilea congres al Organizaţiei de femei a UDMR, desfăşurat la Cluj-Napoca.

Printre participanţii la al doilea congres al Organizaţiei de femei UDMR s-au numărat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi fostul preşedinte al organizaţiei, Marko Bela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.