Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocările majore ale mediului de afaceri românesc țin de accesul dificil la finanțare

alexandru petrescu

Programul Startup-Nation, Legea prevenției, reconstrucția rețelei de comerț exterior și consolidarea capitalului autohton în economie se află pe lista obiectivelor asumate de noul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu. "Provocările majore ale mediului de afaceri românesc (populat în proporție de 99% de IMM-uri ) țin de accesul dificil la finanțare pentru activitatea curentă și investiții, un cadru legislativ și fiscal impredictibil și advers business-ului, dificultatea de a pătrunde pe piețe externe. Identificarea și implementarea rapidă a soluțiilor la aceste provocări vor constitui priorități ale mandatului meu de ministru. Programul Startup-Nation, Legea prevenției, reconstrucția rețelei de comerț exterior, esențială pentru promovarea intereselor economice ale României în afara granițelor, consolidarea capitalului autohton în economie și crearea premiselor optime pentru atragerea de investiții străine sunt doar câteva dintre instrumentele pe care le voi dezvolta pentru a-mi atinge obiectivele asumate", se arată într-un mesaj al ministrului Petrescu transmis de Ministerul Economiei.

Acesta susține că în activitatea sa de ministru al Economiei s-a ghidat după deviza: construim "cu mediul de afaceri" și nu "pentru mediul de afaceri", iar în cele două luni de mandat a reușit îmbunătățirea cadrului legislativ și adoptarea unor măsuri cu impact în domenii cheie din economie (resurse minerale, industria de apărare, proprietate intelectuală, protecția consumatorului, guvernanța corporativă).

De asemenea, fostul șef de la Economie afirmă că a reușit construirea unor instrumente de finanțare durabilă a proiectelor viabile economic în sectoare strategice prin valorificarea eficientă a activelor companiilor de stat — Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții și Fondul Național de Dezvoltare. "Am bugetat toate măsurile din Programul de Guvernare, am implementat proiectele de etapă conform graficului de implementare aferent Programului din domeniul Economiei și am creat cadrul necesar pentru toate celelalte măsuri asumate de Guvern. Sunt determinat să rămân un partener deschis și constructiv pentru mediul de afaceri, un integrator de soluții, menținându-mi abordarea managerială în gestionarea problematicii complexe a business-ului românesc", a mai spus Petrescu, anunţă Agerpres.

Alexandru Petrescu a fost validat miercuri, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, pentru funcția de ministru al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, funcție rămasă vacantă în urma demisiei lui Florin Jianu. La 2 februarie 2017, în calitate de ministru al Economiei, a fost desemnat să asigure interimatul la Ministerul pentru Mediul de Afaceri. La 4 ianuarie 2017, Petrescu a fost validat ministru al Economiei în Cabinetul Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.