Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trend inversat pentru PRU. Cum și-a vândut Ponta proiectul de dragul imunității date de Dragnea

ponta dragnea

PRU începe  să se  dezumfle ca  o gogoașă.  Noile probleme pe care  Victor Ponta  le  are acum în justiție aruncă   în aer proiectul pe termen lung care se  țesuse la un moment  dat  în  jurul acestei  mici formațiuni politice.  Fostul premier  se află  acum la mila lui Liviu Dragnea și a  înțeles că dacă vrea  să supraviețuiască politic și să  reziste  cererilor de  urmarire penală  care  vor  veni din partea  procurorilor DNA are  nevoie  mai mult ca  oricând de imunitatea  oferită de un nou mandat de parlamentar și de scutul reprezentat în legislativ de voturile PSD și ale  aliaților săi.

Vezi și: OFICIAL vechiul PNL încalecă vechiul PDL. Neoficial, luptele în culise sunt dure

Proaspăt sosiți în rândurile  PRU,  o  bună parte  din parlamentarii care-l așteptau pe Victor Ponta alături de  liderul Bogdan Diaconu,  au acum  din nou gânduri de ducă. Potrivit unor surse parlamentare, după  noile  acuzații făcute de  DNA   la adresa  lui Ponta,  o parte  din migratorii  la PRU consideră că  acest proiect nu mai are nici  o șansă  de succes, respectiv să le asigure unora  din ei   un loc în parlament. Ca atare,  unii  au început  deja  să zgârie pe la ușa  partidelor de proveniență sau  să facă anticameră pe la alate partide, în  speranța  negocierii unui loc eligibil sau  a unui loc în administrația  publică  locală sau centrală pentru  viitor,  ne-au dezvăluit  sursele citate.

Ecuația a  fost  complicată nu de  punerea  sub  control judiciar a fostului premier, ci de efectele pe care  procedurile ce  vor   urma  în această anchetă le au  asupra   lui Ponta. Inițial, acesta  plănuia  să se folosească de PRU ca  de un mijloc de presiune  asupra  liderului PSD, Liviu Dragnea pentru a-și asigura pentru el și o parte  din  colaboratorii  apropiați, locuri eligibile pe listele social-democrate. În paralel, sprijinul acordat celor din PRU ar fi oferit acestora mai multe șanse  pentru a  depăși pragul electoral de 5% pentru a intra   în viitorul legislativ  după alegeri și a juca   ulterior un rol în jocurile de culise pentru  constituirea unui nou guvern.

Citește și: Procurorii DNA l-au iertat pe unul dintre apropiaţii lui Sebastian Ghiţă: Acuzaţiile erau grave

Citește și: SURSE - Rezultatele întâlnirii decisive dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea

Urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti în noul dosar în care este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, Victor Ponta poate spune  adio  acestui plan.   Orice  cerere adresată Parlamentului de ridicare a  imunității îl face   acum vulnerabil în fața lui Liviu Dragnea, același lider  căruia  i-a tot purtat sâmbetele în ultimele luni.

Așa  se face  că Victor Ponta  s-a văzut se vede    nevoit  să îngroape  securea  războiului  cu  mai vechiul său adversar pentrua  trece  amândoi puntea: Liviu Dragnea are  nevoie  de întregul PSD unit în spatele  lui  și nu de tensiuni interne pentru a obține un scor la parlamentare menit să-i asigure prima șansă pentru constituirea viitorului Guvern, iar Ponta are  nevoie de voturile  unei majorități în legislativ, conduse de PSD, pentru a bloca  orice tentativă a procurorilor de ridicare a imunității  sale. ASta înseamnă inclus  că are  nevoie de garanția  unui nou mandat de patru ani, garanție pe care numai  PSD și Dragnea  i-o pot da.

Semnalul  împăcării a fost dat   chiar de  Liviu Dragnea- la ultima ședință a  conducerii a fluturat  ideea  acordării unei derogări de al  codul de etică al partidului, astfel încât Ponta, aflat sub  control judiciar  să i se poată permite să candideze pe listele PSD la Gorj. Deşi Codul de Etică prevede clar că social-democraţii care se află sub control judiciar nu pot candida din partea PSD pentru nicio funcţie publică, conducerea nu  vede nici o problemă în cazul lui ponta.  Cele două părți au ajuns  la un compromis  în urma  a două discuții  purtate  față în față:  în schimbul locului de parlamentar și a scutului PSD în fața justiției, Ponta va face  campanie, umăr la umăr cu Dragnea prin județele din țară și va abandona, în schimb,  mentoratul său asupra PRU.

Citește și: PDL-știi revin în forță. Și-au asigurat locurile de top pe liste. LISTE secrete de candidați/ SURSE

Vezi și: SURSE - Sondajul care complică marile jocuri: PNL, șanse mici să facă Guvernul

Citește și: SURSE - Întâlnire secretă între Ponta și Dragnea: obiectiv FABULOS în alegeri

Pentru  cei din PRU,  această înțelegere  echivalează cu un posibil dezastru. În prezent,   partidul de buzunar numără aproape 20 de parlamentari, adunați din mai toate   formațiunile politice  parlamentare, dar acest trend se va inversa,  dau asigurări sursele citate. Toată  construcția se baza pe  ideea  venirii lui Victor Ponta în acest partid, preluării  cârmei sale și funcționării ca  o locomotivă electorală la alegeri. Cei care au mușcat  din acest scenariu, regretă acum pasul  făcut: partidele din care au plecat nu-i mai vor  înapoi, iar șansele reale de a   mai câștiga un nou loc de parlamentar se subțiază pe  zi ce trece, ne-au  explicat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.