Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a obţinut 5 din cele 7 mandate parlamentare din judeţul Gorj

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

PSD Gorj a obţinut cinci dintre cele şapte mandate de parlamentar din judeţ, respectiv patru la Camera Deputaţilor şi unul la Senat, a declarat, joi, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BECJ) nr.20 Gorj, judecătorul Doina Săvulescu. Cei patru candidaţi care au câştigat mandate de deputat pe lista PSD Gorj sunt fostul premier Victor Ponta, care a reuşit să obţină al patrulea mandat, deputatul Mihai Weber, fostul prefect Alin Văcaru şi consilierul judeţean Elvira Şarapatin. Primarul municipiul Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a obţinut primul său mandat de senator, el fiind cel care a deschis lista partidului în judeţ la Senat.

Cel de-al cincilea mandat de deputat a fost câştigat de preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, iar cel de-al doilea mandat de senator i-a revenit actualului deputat Scarlat Iriza de la ALDE Gorj. "Rezultatul final privind atribuirea mandatelor de deputat este următorul: PSD a obţinut un număr de patru mandate de deputat, respectiv Victor Viorel Ponta, Mihai Weber, Alin Vasile Văcaru şi Elvira Şarapatin; PNL a obţinut un mandat de deputat pentru Dan Vâlceanu. Rezultatul centralizării mandatelor pentru Senat este următorul: Florin Cârciumaru - PSD şi Scarlat Iriza - ALDE", a precizat Doina Săvulescu, anunţă Agerpres.

PSD Gorj a obţinut, la alegerile parlamentare, un procent de 54,09% la Camera Deputaţilor şi 51,44% la Senat. Potrivit BECJ Gorj, următorul partid clasat după PSD Gorj este PNL Gorj, cu 16,92% la Camera Deputaţilor şi 15,70% la Senat. "Rezultatele finale, în urma centralizării 100% a celor 332 de secţii sunt: la Camera Deputaţilor avem pe primul loc PSD cu un procent de 54,09%, PNL pe locul 2 cu un procent de 16,92%, urmat de ALDE, cu 6,47% şi PMP, cu 6,44%. Aceste prime formaţiuni politice sunt urmate de celelalte până la numărul 27, acestea obţinând un punctaj relativ scăzut, într-un procent cuprins între 0,01% şi 3,95% USR. Candidatul independent Ion Călinoiu a obţinut un procent de 2,85%, totalizând un număr de voturi valabil exprimate de 3.457. La Senat, pe primul loc se situează PSD cu un procent de 51,44%, urmat de PNL cu 15,70%, ALDE cu 7,66% şi PMP cu 6,05%. Candidatul independent Ion Ciocea a obţinut un procent de 7,17%, totalizând un număr de voturi valabil exprimare de 8.690", a precizat, luni, Doina Săvulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.