Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a obţinut şapte mandate de parlamentar în Botoşani, iar PNL două - rezultate finale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos alegeri

Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut cinci mandate de deputat şi două de senator în judeţul Botoşani, în urma alegerilor parlamentare de duminică, a anunţat, joi, Biroul Electoral de Circumscripţie.

Potrivit sursei citate, trei dintre mandatele de deputaţi au fost obţinute ca urmare a alocării directe, iar două în urma redistribirii. De asemenea, un mandat de senator a fost atribuit direct, iar unul prin redistribuire.

În aceste condiţii, Tamara Ciofu, Mihaela Huncă şi Marius Budăi au mandate de deputat obţinute direct, iar Răzvan Rotaru şi Costel Lupaşcu prin redistribuire. La rândul său, Doina Federovici beneficiază de un mandat direct de senator, iar Lucian Trufin prin redistribuire. Partidul Naţional Liberal (PNL) va avea două mandate de parlamentar atribuire în mod direct, dintre care unul de senator, pentru Costel Şoptică, iar celălalt de deputat, pentru Cristian Achiţei, conform Agerpres.

PSD a câştigat alegerile parlamentare din judeţul Botoşani obţinând un scor de 61,59% la Senat şi 61,48% la Camera Deputaţilor. De asemenea, PNL a obţinut 20,72% la Senat şi 20,64% la Camera Deputaţilor. La nivelul judeţului Botoşani sunt disponibile şase mandate de deputat şi trei de senator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.