Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD cere ajutor extern în cazul copiilor din Argeș

psd1

Europarlamentarii PSD au solicitat luni autoritaților din România sa constituie o celula de criza în cazul copiilor din județul Argeș, recomandând Ministerului Sanatații sa solicite ajutorul specialiștilor din strainatate.

"Solicitam autoritaților de la București sa își asume urgent responsabilitatea, sa constituie o celula de criza cu sarcinile amintite și totodata sa solicite sprijin autoritaților europene, precum și omologilor din alte state membre ale UE. Am vazut ca experiența medicilor straini, alaturata profesionalismului incontestabil al cadrelor medicale din România, ne este de ajutor în cazuri foarte grave, așa cum este cel la care facem referire", susțin europarlamentarii PSD, potrivit Mediafax.

Europarlamentarii considera ca este "inacceptabil" faptul ca în Ministerul Sanatații nu s-a constituit o celula de criza și acuza oficialii guvernamentali ca nu sunt capabili sa gestioneze aceasta situație.

Pâna în acest moment, doi copii au murit în cazul infecției cu sindrom hemolitic-uremic, din județul Argeș.

Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu a declarat, luni, la "Ora Guvernului", ca ultimul raport la "Marie Curie" a pus în evidenta trei infectii cu E. coli enteropatogen si mai multe infectii cu diversi viruși, afirmând ca acest lucru nu leaga în niciun fel cazurile între ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.