Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD cere Guvernului să trateze cu responsabilitate problema salarizării militarilor

mircea dusa

Fostul ministru al Apararii, deputatul social democrat Mircea Dusa, a cerut miercuri Guvernului Ciolos sa trateze cu maxima responsabilitate problema salarizarii militarilor, avertizând ca unele drepturi ale acestora vor fi înghetate, potrivit proiectului de ordonanta privind salarizarea bugetarilor.

'Ma întreb cine îi apara pe militari pentru ca în proiectul de ordonanta se prevede ca din nou unele drepturi ale militarilor se îngheata la nivelul anului 2016. (...) As atrage atentia premierului Ciolos si guvernului tehnocrat sa trateze cu toata responsabilitatea problema veniturilor si salarizarii militarilor, având în vedere ca ei sunt în misiune permanenta. (...) Fiecaruia, inclusiv politicienilor, le place sa se afiseze cu militarii. Da bine pentru politicieni, pentru ca Armata este cea mai apreciata institutie a statului român de catre populatiei, iar militarii români fac cinste României pe toate meridianele globului. Nu cred ca este cazul sa ajungem din nou la situatia din 2009 când militarilor (...) le-au fost taiate drepturile. Cred ca guvernul Ciolos trebuie sa trateze cu responsabilitate si aceasta categorie profesionala de bugetari, care sunt în slujba tarii 24 de ore din 24', a declarat presei Mircea Dusa.

Deputatul a punctat ca militarii nu se pot organiza în sindicate si nu îsi pot apara drepturile si de aceea situatia lor trebuie tratata cu responsabilitate si a amintit ca reactualizarea drepturilor militarilor s-a facut abia în 2015, dupa ce veniturile le fusesera înghetate timp de câtiva ani.

'Trebuie mentionat faptul ca anii trecuti, din 2013 încoace, am facut eforturi deosebite pentru a repara nedreptatile facute militarilor de catre Guvernul Boc. Si chiar în cursul anului 2015 am luat masura sa reactualizam drepturile militarilor, având în vedere ca, (...) în anii care au urmat dupa 2009, drepturile si veniturile militarilor au fost înghetate la nivelul anului 2009. Abia în anul 2015 am rezolvat si am înlaturat si aceasta nedreptate facuta militarilor', a mai spus fostul ministru al Apararii.

El a tinut sa adauge ca militarii reprezinta o categorie profesionala deosebita care se afla permanent la datorie, ca acestia îsi pun în pericol viata zi de zi în teatrele de operatii din lume si ca misiunile lor sunt apreciate de partenerii României.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.