Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD dă în clocot. Tensiuni între Liviu Dragnea, Mihai Tudose și Olguța Vasilescu. De la ce ar fi pornit disputa

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose

Situația ar fi tot mai tensionată în interiorul PSD. Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au contrat dur cu Lia Olguţa Vasilescu din cauza pensiilor speciale şi a plafonării indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. În plus, insistențele Gabrielei Firea de a primi ELCEN au ajuns motiv de dispută între Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

Potrivit unor surse citate de Adevărul, premierul i-a reproșat Ministrului Muncii că nu a gestionat cum trebuie problema indemnizațiilor pentru mame și pe cea a pensiilor speciale. Cei doi ar fi ajuns să se certe chiar în ședința coaliției de săptămâna trecută, de față cu liderul PSD și cu șeful ALDE. Dragnea a susținut măsurile propuse de Lia Olguța Vasilescu, dar i-a cerut acesteia ”să nu mai anunţe azi o măsură, un coeficient de calculare a pensiilor, iar mâine să spună exact pe dos“.

Se cere DEMISIA lui Carmen Dan de la MAI: 'Este clar că ai o problemă cu legea'

Înţelegerea iniţială a fost ca Ordonanţa de Urgenţă care blochează creşterea pensiilor să fie semnată de Ministerul Muncii, Ministerul Apărării şi şi Ministerul de Interne. Totuși, din cauza presiunii publice, Carmen Dan și Adrian Țuțuianu s-au retras și au lăsat-o pe Olguța Vasilescu să-și asume singură Ordonanța.

Mai mult, Vasilescu și Tudose au ajuns să se contreze și în spațiul public. În vreme ce premierul anunța creșterea în curând a vârstei de pensionare cu unul-doi ani, Ministrul Muncii susținea că ”nu este decisă nicio creştere a vârstei de pensionare“.

Un ministru din Cabinetul Tudose iese la rampă cu o propunere de masterplan: 'Dom`ne, ne asumăm şi noi ceva, mişcăm şi noi ceva?!'

Un alt conflict care mocnește în PSD este cel dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose pe tema trecerii ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei. Potrivit unor surse PSD citate de Adevărul, Dragnea i-a cerut lui Tudose să facă mai repede această mișcare, printr-o Ordonanță de Urgență. Mai mult, Dragnea anunțase pentru săptămâna trecută și o sesiune extraordinară, tocmai ca o eventuală Ordonanţă de Urgenţă să intre în dezbatere parlamentară, aşa cum cere legea.  Tudose, în schimb, nu este de acord și se teme de eventuale probleme penale.

Surse din PSD au declarat pentru Adevărul că Liviu Dragnea se aştepta ca Executivul să adopte Ordonanţa de Urgenţă privind ELCEN în şedinţa de vineri, însă Tudose a făcut uitat subiectul, ceea ce a stârnit nemulţumirea Gabrielei Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.