Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD fuge de răzbunarea UNPR

gazetadesudest.ro
dragnea

Liviu Dragnea va încerca, luni, să păstreze colaborarea cu UNPR în ciuda unei fracturi adânci între cele două partide de stânga. UNPR-ul amenință PSD cu o reglare de conturi după ce ALDE a devenit aliatul preferat al social-democraților.

Demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR ar putea aduce un nou suflu în relația cu PSD-ul dar în același timp le deschide UNPR-iștilor ușa unor negocieri cu liberalii, spun surse social-democrate.

Semnalele indica mai degrabă o ruptură totală.

Liderul deputaților UNPR, Ion Răducanu, a făcut o declarație de război anunțând că UNPR se va alătura PNL-ului pentru alegerea primarilor în două tururi, că ar fi de acord cu schimbarea lui Tăriceanu de la Senat și că nu vor mai ajuta din oficiu PSD-ul să formeze o majoritate în Parlament.

Rămâne de văzut dacă poziția radicală a lui Răducanu, pe care nu l-a contrazis încă niciun lider UNPR, va fi adoptată de întregul partid. Liderii UNPR se vor reuni în acest sens, luni, de la 13.00, într-o ședință în care discută viitorul partidului.

În cealaltă tabără, Liviu Dragnea a declarat că PSD este “curios” să afle ce vrea să facă acum UNPR în plan local și în Parlament, fiind la curent cu intențiile de răzbunare ale unora dintre liderii progresiști.

Colaborarea PSD-UNPR ar putea să fie salvată de faptul că subiectul candidaților PSD în Capitală este deschis. Negocierile PSD cu ALDE nu sunt finalizate, PSD nu și-a desemnat candidații în București, la fel cum o altă necunoscută este rezultatul sondajului comandat de PSD privind o confruntare Gabriela Firea – Ludovic Orban la Primăria Generală.

Pe acest fond, PSD ar putea încerca să găsească o soluție care să aducă la aceeași masă UNPR și ALDE.

Problema este că ALDE a condiționat alianța cu PSD-ul de excluderea UNPR-ului din orice calcule în București. De cealaltă parte, UNPR a anuntat deja ca se pregătește să participe singur la alegeri in Capitala, cu Neculai Ontanu candidat la sectorul 2, cu un eventual sprijin al lui Cristian Popescu Piedone la sectorul 4 si cu o posibila candidatura a lui Ilie Nastase la primaria Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.