Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD și ALDE, în menghină: Viitorul Guvern depinde de Grupul de la Vila Lac 1

Șah

Conform votului de la moțiunea de cenzură, PSD și ALDE nu ar mai avea majoritate parlamentară fără Grupul minorităților naționale. Totuși, mulți dintre cei care nu au votat moțiunea, „trădătorii” din PSD, au declarat că ar vota un viitor guvern cu premier social-democrat. Urmează însă discuții în grupul disidenților, cei peste 20 care s-au întâlnit în ultima perioadă cu premierul Grindeanu la Vila Lac 1.

Vezi și: SURPRIZĂ 'Călăul' Guvernului Grindeanu, 'angajat' la Camera Deputaților

Chiar dacă următorul guvern ar putea fi investit cu voturile minorităților sau chiar cu un sprijin din partea UDMR, PSD și ALDE nu pot risca o majoritate fragilă, cu riscul constant al pierderii guvernării. Acest lucru este cunoscut și de Grupul de la Vila Lac 1, care își pregătește următoarea mișcare, potrivit surselor din grup. „Ne vom întâlni în zilele următoare să decidem cum vom acționa. Suntem peste 20 care fie nu am votat moțiunea, fie am votat împotrivă. Dacă am vrea, am putea avea grupul nostru parlamentar. Trebuie să vedem cine va fi propunerea de premier. Nu votăm pe oricine”, au declarat surse din cadrul grupului pentru stiripesurse.ro.

Vezi și: Victor Ponta AMENINŢĂ cu dezvăluiri: 'Acum o să încep să vorbesc cu adevărat'

Teoretic, un nou grup parlamentar, dacă s-ar ajunge la așa ceva, ar putea fi format sub sigla „Pro România”. Parlamentarii de la Vila Lac 1 sunt însă un grup eterogen, iar unii dintre cei care au fost alături de Grindeanu sunt PSD-iști vechi. Astfel, prima opțiune rămâne votarea unui viitor guvern PSD-ALDE. Depinde însă și de discuțiile care vor avea loc între Coaliție și Grupul de la Vila Lac 1. Liviu Dragnea a dat primul semnal de pace imediat după votarea moțiunii, când nu a dorit să ia în calcul sanționarea celor care s-au abătut de la linia partidului.

Vezi și: Ofertă șoc pentru Grindeanu! Ce job i s-ar fi oferit

Din Grupul de la Vila Lac 1 fac parte parlamentarii de Timiș și Caraș-Severin (9 oameni), Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, Alin Văcaru, Daniel Constantin și oamenii săi (cel puțin 6 parlamentari), dar și alți parlamentari care au votat pe ascuns împotriva moțiunii. "M-am întâlnit cu Victor Ponta şi cu parlamentari din Timiş, din Caraş-Severin, cu Nicolae Bănicioiu, cu mai mulţi", a declarat Grindeanu miercuri, răspunzând unei întrebări despre întâlnirile nocturne de la Vila Lac 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.