Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îi acuză pe liberali de plagiat

firea gabriela

"La PNL cantitatea contează, nu calitatea. Și nici originalitatea" - este concluzia purtătoarei de cuvânt a PSD, Gabriela Firea, după publicarea programului de guvernare al PNL.

"Spun asta pentru că măsurile pe care ni le servește programatic dl Predoiu se împart în două categorii: sunt ori inspirate din programul guvernului Ponta, ori pur și simplu fanteziste. În prima categorie, figurează desigur cele fiscale, care se vede de la o poștă că au fost însăilate în ultima săptămână, sub presiunea modificărilor Codurilor Fiscal și de Procedură fiscală anunțate de ministrul Darius Vâlcov. O mențiune specială pentru intențiile PNL cu privire la contribuțiile pentru asigurări sociale, care ar urma să fie de 16% pentru angajat și tot 16% pentru angajator. Sună bine, nu? Doar că în prezent aceste cote sunt de 10,5% respectiv 15,8%, deci ar urma să crească!!!

A spus actualul guvern că va reduce TVA la 20%, hop și PNL care supralicitează, anunțând 19%, după ce criticaseră cu îndârjire sustenabilitatea unei astfel de măsuri. Nici foarte consecvenți nu sunt autorii așa-zisului program de guvernare, pentru că după 3 pagini ni se spună că TVA va coborî la 16%, fără a se preciza însă și când", afirmă Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Așa cum îi șade bine unui program făcut în Opoziție, și acesta prezintă doar elementele pozitive, fără a arăta însă cum vor fi susținute, mai afirmă Gabriela Firea. "Dacă centralizăm impactul bugetar al măsurilor anunțate de liberali, rezultă un deficit neverosimil, de peste 7% din PIB, acesta fiind de altfel nivelul cu care erau obișnuiți specialiștii PDL. Numai că acum suntem în 2015, nu în 2010, și cu un astfel de deficit am fi de râsul Europei, până și Grecia ar sta mai bine decât noi!", se mai arată în documentul citat.

PSD mai susţine că trecerea de la principiul solidarității la cel al contributivității, din programul PNL, nu ar trebui bagatelizată în acest fel, și aruncată în dezbaterea publică fără un serios studiu de impact și fără explicarea mecanismului în cele mai mici detalii.

"În cele 130 de pagini nu am găsit nicio referire la creșterea pensiilor sau a salariului minim, la alocațiile pentru creșterea copilului sau cele pentru persoanele cu dizabilități, politicile sociale fiind ignorate aproape cu desăvârșire. Spun aproape, pentru că am găsit, totuși, o referire la șomeri, în sprijinul cărora liberalii vor să introducă stimulente fiscale pentru încadrarea de personal având statutul de șomeri, persoane tinere cu vârsta sub 25 ani sau cu vârsta peste 55 de ani. O intenție lăudabilă, numai că aceste măsuri există deja, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de muncă acordând în anul 2013, ultimul pentru care sunt date disponibile, stimulente pentru 10.000 de tineri și pentru 14.00 de persoane învîrstă de peste 45 de ani", mai afirmă Gabriela Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.