Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD încă se laudă cu performanțele tehnocraților

guvern ciolos

Florian Bodog, actualul ministru al Sănătății, se laudă cu performanțele din timpul cabinetului Cioloș. Întreaga poveste a pornit de la declarațiile comisarului european Corina Crețu, care a anunțat că în România vor fi construite trei spitale regionale, în urma unui acord între Guvern și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Folosind o exprimare vagă, se subînțelege că acordul a fost semnat între actualul guvern și BEI. Următorul pas a fost ca știrea să fie distribuită și  de Florian Bodog, într-o încercare de a culege lauri în mod gratuit.

Singura problemă este că performanța cu care se laudă ministrul Bodog pe pagina sa de Facebook a fost realizată de fostul ministru tehnocrat al Sănătății, Vlad Voiculescu, care la rândul său a comentat pe Facebook „realizarea”  lui Florian Bodog:

content-image

De asemenea, Vlad Voiculescu scoate în evidență și singura contribuție a actualului guvern față de proiectul construirii celor trei spitale regionale:

„Cu ce a contribuit guvernul PSD-ALDE? Ei bine, au #întârziat demararea consultanței BEI cu câteva luni... iar ce o să facă de acum încolo... Dumnezeu cu mila!”

A urmat un comentariu al Corinei Crețu la postarea lui Vlad Voiculescu, în care a subliniat că, într-adevăr, acordul a fost semnat în timpul mandatului fostului ministru tehnocrat și că dânsa nu a făcut decât să îl anunțe pe actualul ministru al Sănătății că studiile de fezabilitate vor fi finalizate în septembrie, după care guvernul va trebui să înceapă urgent procesul de licitații, pentru a nu se pierde finanțarea europeană.

În răspuns la acest comentariu, Vlad Voiculescu trece cu vederea exprimarea vagă a Corinei Crețu din știrea inițială și îi mulțumește acesteia pentru confirmarea celor spuse de el în cele trei puncte din postare, exprimându-și totodată speranța ca Florian Bodog să lucreze mai departe la acest proiect în mod profesionist,  fără să plece urechea la interesele anumitor membri PSD:

„Doamnă comisar, vă mulțumesc pentru confirmarea celor spuse de mine mai sus. Și acum și în timpul mandatului meu ați dat dovadă de fair play și profesionalism. Din păcate, după cum probabil vicepreședintele BEI v-a informat, pregătirea studiilor a fost întârziată cu câteva luni bune de actualul guvern. Sper cu adevarat să nu se mai întâmple asta de acum... vă mulțumesc așadar ca cetățean român pentru comunicarea clară cu premierul Tudose și sper ca și domnul ministru Bodog să aibă înțelepciunea să facă lucrurile în mod profesionist mai departe, fără sa mai plece urechea (sau capul) la interesele anumitor domni și/sau doamne din partid. Amândoi știm că presiunile vor fi din nou foarte mari,” a conchis Vlad Voiculescu.

Internauții însă nu au trecut la fel de ușor cu vederea laudele gratuite ale ministrului Bodog. În răspuns la postarea acestuia de pe Facebook, nu puțini au fost cei care i-au atras atenția că cel mai mare merit pentru realizarea proiectului îl are Vlad Voiculescu. Mai jos, doar câteva dintre comentarii:

content-image

În concluzie, chiar dacă de la plecarea cabinetului Cioloș a trecut mai bine de jumătate de an, perioadă în care PSD a ajuns deja la cel de-al doilea guvern, iată că social-democrații nu ratează nicio ocazie de a se lăuda cu performanțele tehnocraților. Și spun că nu ratează nicio ocazie pentru că acesta nu este primul exemplu în care PSD își atribuie proiecte implementate în timpul lui Vlad Voiculescu. Mai jos, doar câteva astfel de exemple:

  • proiectul de asistență medicală comunitară
  • ordinul care reglementează obligația de serviciu public
  • medicamentele pentru pacienții cu hepatită C
  • vaccinul pneumococic
  • renovarea secției ATI de la Spitalul de Arși

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.