Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îşi arată muşchii: Le întoarce spatele aliaţilor

liviu dragnea dna

PSD îşi arată muşchii şi le întoarce spatele aliaţilor. Social democraţii se gândesc să meargă singuri în alegeri, fără niciun aliat. Cătălin Ivan, europarlamentarul PSD, a declarat, într-un interviu pentru RFI, ca nu crede in formarea unei alianţe între PSD, UNPR şi ALDE inainte de alegeri. El susţine de asemenea că o alianţă PSD-PNL după alegerile parlamentare este imposibilă.

Citeşte şi: Un liberal sare la gâtul lui Liviu Dragnea: 'Nu suntem în Coreea de Nord'

Ivan e de părere că o eventuală alianţă preelectorală între PSD, UNPR şi ALDE e greu de închipuit: "Realist vorbind, e greu de gândit o alianţă înainte de alegeri, o alianţă electorală cu ALDE, care atacă permanent PSD-ul, prin vocea lui Tăriceanu sau cu UNPR, care a lăsat PSD fără majoritate în Parlament, după demisia lui Victor Ponta. Nu ştiu dacă pesediştii vor trece foarte uşor peste trădarea lui Gabriel Oprea.

Eu cred că e foarte important să mergem la vot, să convingem românii să ne voteze în număr cât mai mare şi apoi să vedem care sunt celelalte partide care vor intra în Parlament, pentru că într-o democraţie un partid este partid parlamentar doar dacă este votat de oameni şi obţine numărul suficient de voturi cât să intre în Parlament. Altfel, să se lipească de unii sau de alţii, părerea mea este că a fost o practică nocivă şi pentru politica din România, dar şi pentru societate în general. Deci eu le doresc şi celor de la ALDE şi celor de la UNPR şi altor partide care mai sunt pe scena politică să candideze pe liste proprii, să-i convingă pe români, să intre în Parlament şi după aceea vom vedea ce majorităţi vom face".

Citeşte şi: Dezvăluirile care vor zdruncina istoria: Ce a spus un fost agent CIA

Întrebat dacă vede posibilă o alianţă PNL-PSD, eurodeputatul a răspuns: "Scenariul lui Dan Mihalache? Acela că Dacian Cioloş şi Guvernul de tehnocraţi vor rămâne la guvernare şi după 2016, susţinuţi de PSD şi PNL? Este nu o utopie, este un vis fără nici o legătură cu realitatea. Este imposibil. Şi PSD şi PNL îşi doresc să aibă guvernarea din 2016, ca să poată să pună în practică ceea ce au în programul de guvernare (...). Eu cred că Dacian Cioloş va candida la alegerile parlamentare pe listele PNL-ului, dar este un pronostic personal, nu mă bazez pe nimic", spune Ivan, citat de rfi.

Citeşte şi: Elena Udrea, ieşire furibundă: 'Ne copleşeşte laşitatea, invidia, ipocrizia'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.