Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A mai rămas vreo categorie socială pe care PSD nu a dezamăgit-o?

expressdebanat

Vestea legată de amânarea introducerii Legii Pensiilor pe bugetul din 2018 se adaugă unui lung șir de dezamăgiri pe care PSD le bifează cu o nonșalanță demnă fie de un partid sinucigaș, fie de un partidprea sigur pe bazinul său electoral. Care bazin electoral, în marea sa parte, este format din pensionari, din oameni cu venituri mici. Care din cele două variante să fie? Vom încerca un răspuns la finalul editorialului. Dar, până atunci, să facem lista celor pe care PSD i-a dezamăgit până acum. Sau, dacă spunem mințit, se supără domnul Dragnea?

1) Medici, profesori. Într-un cuvânt, bugetari.

Curgeau promisiunile electorale. Vom dubla, tripla, urca până la cer veniturile voastre. Profesorii vor lua mii de lei, medicii, mii de euro. Apoi, încet, încet, au trecut lunile de la alegeri și ambele categorii sociale au descoperi că lucrurile nu sunt chiar așa de bine cum păreau. Sistemul sanitar este în continuare subfinanțat, în colaps aproape. Bani pentru creșterile salariale curg de la doamna Olguța cu nemiluita, dar se iau sporurile, astfel că la final, din mii de euro, medicul român mai rămâne, dacă are noroc, cu o creștere de 30 – 40 de lei.

Profesorii, la rândul lor, își plâng ghinionul în pumni. După ce că au parte de cel mai slab posibil Ministru al Educației, nici lor nu le cresc veniturile. Da, o veți auzi pe doamna Olguța spunând că va crește salariul brut cu 25%. Ce nu va spune însă este faptul că această creștere se va diminua spre 0 odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

2) Pensionarii

Armata de elită a PSD. Cei alături de care au câștigat mereu alegerile, cei pentru care s-au luptat mereu cu cele mai mari himere ale dușmanilor: Băsescu, Soros, corporațiile. Ai crede că orice pesedist care se respectă poartă la piept o poză cu Ion Iliescu și una cu un pensionar oarecare de la el din colegiu. Când lumea a ieșit în stradă împotriva asaltului la justiție, PSD a scos pensionarii la Cotroceni. Iar oamenii erau fericiți, știau că PSD le va mări pensiile, că va fi bine. Poate pentru unii, nu și pentru ei. Domnul Dragnea a anunțat azi că Legea Pensiilor nu a fost o promisiune urgentă de campanie și că sunt prea mari probleme în sistem ca să poată face ceva anul ce vine.

A mai zis ceva domnul Tăriceanu despre o posibilă creștere a punctului de pensie din august 2018, dar cine mai apucă să trăiască până atunci? Oricât de cinic ar suna.

Și am putea continua cu lista dezamăgiților de PSD. Răutăcioși, am putea pune pe această listă inclusiv membri de partid cu probleme în justiție, care nu se așteptau să dureze atât de mult ciuntirea legilor justiției.Sau pe cei din pușcărie care încă așteaptă grațierea. Și nici domnul Liviu Dragnea nu cred că este prea mulțumit.

Cât despre răspunsul la întrebarea de la începutul editorialului, nu, nu vorbim de un partid de sinucigași. PSD are în pensionari cei mai fideli votanți. Oricâte dezamăgiri ar fi între partid și ei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.