Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Liderii europeni vor căuta o soluție pentru Grecia

Titus Corlatean

Liderii europeni vor încerca sa gaseasca o solutie la situatia Greciei, dar reluarea negocierilor dintre guvernul elen si creditorii intrenationali va fi dificila în prezent, dupa rezultatul referendumului, a declarat luni, senatoruL PSD Titus Corlatean, fost ministru al Afacerilor Externe.

"Foarte greu de relansat negocierile dupa un «nu» atât de net împotriva conditinalitatilor creditorilor europeni. Guvernul grec si-a facut propriile calcule, având în spate acest «nu» foarte ferm din partea societatii grecesti, în ideea de a avea o pozitie la negocieri ceva mai ferma. Problema care se pune este: chiar se vor relansa imediat negocierile, în conditiile în care ai buget cam un miliard de euro pentru plata de salarii si de pensii, atunci când ai nevoie luna viitoare de doua miliarde de euro, nu mai spun de celelalte cheltuieli?! O situatie foarte complicata economic si bugetar. Probabil se va cauta o solutie, dar reluarea negoicierilor acum, la cald, va fi totusi mai dificila", a declarat, potrivit Mediafax, fostul ministru de Externe Titus Corlatean.

Peste jumatate din electoratul elen (61,31%) care a participat la referendumul de duminica a respins conditii puse de creditorii internationali pentru un plan de "salvare" al Greciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.