Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD lovește în CCR: Un judecător de la Curtea Constituțională e vizat

ccr

PSD lovește în CCR și e vizat un judecător! PSD a depus o sesizare la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

PSD spune că, în 2010, când a fost numit în CCR Ștefan Minea din partea PDL, votul legal aplicabil era jumătate plus unu. Acum, după decizia CCR în cazul Dan Șova, valabil e cu votul majorității parlamentarilor prezenți. Social-democrații vor reluarea votului.

Ștefan Minea e unul dintre judecătorii care au semnat erata în cazul referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu.

”E vorba că prin decizia CCR din 2008 s-a statuat că numărul membrilor prezenți în fiecare cameră are rolul determinat pentru adoptarea unei hotărâri. În 2014 a fost supus votului, a îndeplinit numărul voturilor, dar Valeriu Dorneanu nu a fost ales. A venit și domnul jurist Mircea Minea Ștefan care, după repetarea votului a obținut majoritatea simplă și a fost declarat judecător. În cazul domnului Șova a avut majoritatea, nu s-a admis că s-a considerat că este nevoie de majoritatea Senatului. Asta conduce la o idee care este cuprinsă în această sesizare, înseamnă că și alegerea domnului Valeriu Dorneanu era legală și nu mai trebuia vot și în cazul domnului Minea. La data de 14 iunie 2010 a existat pe zi numirea unui judecător la CCR. Propunerea PDL a fost Valeriu Dorneanu. Practic s-a invalidat numirea domnului Dorneanu. A fost numit judecător domnul Mircea Minea Ștefan. Este prima sesizare prin care cineva a sesizat o încălcare a Constituției și a regulamentului celor două camere. Nu există niciun termen. E clar că se dorește o explicație în legătură cu legea să fie egală pentru toți. Săptămâna viitoare se va lua o decizie în legătură cu sesizarea CCR”, a declarat miercuri, deputatul Mircovici Niculae.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.