Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD poate concedia Guvernul

guvern-ciolos-parlament

Guvernul a schimbat 9 prefecți în ceea ce reprezintă doar prima etapă dintr-o acțiune de amploare. Un prefect poate ajuta decisiv o formațiune politică în alegeri: conduce deconcentratele, întocmește lista cu șefii birourilor electorale și în sens mai larg este responsabil cu buna desfășurare a alegerilor ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Social-democrații ar putea recurge la o moțiune de cenzură dacă vor considera că Guvernul ajută PNL.

Amenințările PSD-ului au venit în mod repetat.

Înainte să primească votul de învestitură în Parlament, premierul Dacian Cioloș a mers la partidele parlamentare să formeze majoritatea care să-l voteze. Liberalii i-au cerut să curețe administrația publică de oamenii plantați de PSD. Social-democrații au obținut, la acea vreme, promisiunea lui Dacian Cioloș că nu va trece la "o acțiune brutala" în teritoriu.

"În ceea ce priveşte prefecţii şi subprefecţii, că am auzit astăzi câţiva lideri PNL că un guvern de tehnocraţi nu poate guverna cu prefecţii şi subprefecţii PSD, le aduc aminte că prefecţii şi subprefecţii sunt funcţionari publici, nu sunt membrii niciunui partid, nici PSD, nici UNPR, nici ALDE. N-am simţit, n-am văzut la domnul Cioloş o dorinţă de a proceda la epurări", a spus Dragnea.

"Domnul Dacian Cioloş mi-a zis că nu intenţionează ca dacă va fi votat guvernul pe care-l va prezenta să înceapă o acţiune brutală de schimbare a administraţiei, schimbare pur şi simplu cantitativă", a mai spus seful PSD dupa ce s-a intalnit cu Dacian Ciolos la sediul central al partidului..

La votul din Parlament, PSD a revenit cu avertismentul "concedierii Guvernului".

"Vom susţine Guvernul Cioloş atât timp cât avem convingerea că-şi desfăşoară activitatea în interiorul mandatului agreat, atât timp cât continuă măsurile economice adoptate de guvernarea noastră, atât timp cât stă departe de manevre politice care ar putea duce la destabilizarea sistemului şi actului administrativ, atât timp cât avem certitudinea că acest guvern va pregăti în mod corect şi nepărtinitor alegerile din 2016. Şi vreau să fiu foarte clar: dacă vom avea cea mai mică îndoială că aceste condiţii nu sunt respectate, atunci sprijinul nostru pentru acest guvern va înceta şi nu vom ezita niciun moment să folosim toate mecanismele parlamentare pentru a corecta, şi sper să nu fie nevoie, pentru a concedia guvernul", a declarat Liviu Dragnea, în ședința în care Guvernul a primit votul de încredere în Parlament.

De cealaltă parte, copreședintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut lui Cioloș exact opusul: sa de-PSD-izeze administratia.

"Credeţi-mă că sunt resurse foarte multe, cu exemple din actualul aparat de stat de incompetenţă şi rea-credinţă în exercitarea funcţiei publice, pentru ca dumneavoastră, cabinetul dumneavoastră să poată demara de-PSD-izarea administraţiei. Şi nu vă cerem să-i înlocuiţi pe ai lor cu ai noştri. Vă cerem doar să profitaţi de şansa de a nu depinde de niciun partid pentru a depolitiza actul administrativ, pentru a profesionaliza administraţia fără de care, stimate domnule prim-ministru desemnat, vă anunţ că veţi fi sabotat cu premeditare chiar din interiorul ei", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.