Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD rămâne infipt la guvernare. Rotație de cadre la vârful Guvernului

surse sah

PSD rămâne piua întâi a guvernării. Pentru a arăta că s-au dezlipit de Guvernul Ponta, cu acordul lui Dacian Cioloș, social-democrații sub atenta coordonare a noului vicepremier Vasile Dâncu au mișcat strategic pioni importanți.

Vezi și: Bătălie mare pe ministere. La umbra tehnocraților ”e măcel mare”/ surse

Astfel atotputernicul secretar general al Guvernul Ponta, discretul Ion Moraru a fost mutat pe un post de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, iar în locul său a fost adus Sorin Sergiu Chelmu, fost secretar general la Agricultură. Pe loc a rămas pe post de secretar de stat în aceeași Cancelarie a premierului și Andrei Rizoiu, mâna dreaptă a lui Ion Moraru.

Mișcările au fost doar aprobate de premier, pentru că în fapt artizanul a fost Vasile Dâncu. O listă cu oamenii credincioși actualei conduceri a PSD circulă deja prin Palatul Victoria și va fi pusă în execuție în perioada imediat următoare. Indezirabili au devenit și oamenii lui Gabriel Oprea și cei ai lui Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi și: Surse: Tăriceanu a declanșat o furtună în ALDE

____
In iulie 2014, Ion Moraru a fost audiat in dosarul Microsoft. Ion Moraru a spus atunci ca a dat declaratii in calitate de martor. Ulterior, el a revenit la DNA pentru a duce mai multe documente privind licentele IT pentru scoli.

Potrivit sursei citate, Sorin Sergiu Chelmu a fost secretar general in cadrul Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism in Guvernul Ponta 4. A mai fost in doua randuri secretar general la Ministerul Agriculturii, intre 2005-2009 si intre 2012-2013.

Vezi și: Efectul Iohannis în PNL: Grupul care plecă la Băsescu și grupul care rămâne să îndure

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.