Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD răspunde la mutarea făcută de Augustin Lazăr: 'Îl lăsăm cu buzele umflate'

PSD2

Parchetul General a anunţat luni că a deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidenţiale din decembrie 2009.

PSD răspunde prompt la mutarea făcută de Augustin Lazăr, care ar putea bloca înființarea unei comisii parlamentare, așa cum anunțat Liviu Dragnea. Liderii PSD anunță că vor înființa comisia, dar va avea un alt obiectiv, ca să nu se suprapună cu cele anchetate, in rem, de Parchetul General.

Citește și: OBSEDATĂ O tânără fotomodel s-a operat pentru a semăna cu un personaj de desene animate / VIDEO

”E posibil să se schimbe un pic obiectivele comisiei ca domnul Augustin Lazăr să rămână cu buzele căscate. Vom vedea ce a decis domnul Lazăr la urmărirea penală in rem și vom schimba obiectivele.”, a spus Eugen Nicolicea, la Antena 3, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

”Nu există nicio confuzie, niciun impediment. Nu avem de ce să ne cramponăm de o suprapunere de competenţe. Nu e nicio încălcare de regulament să continuăm cercetarea printr-o comisie în Parlament. O asemenea confuzie nu e în Parlamentul României. Comisia parlamentară va continua.

Citește și: DESCOPERIRE ISTORICĂ: Savanții spun că au aflat cauzele sclerozei multiple

Orice persoană, cetăţean român, care are cunoştiinţe de date, persoane, fapte, poate şi trebuie să răspundă în faţa comisiei de anchetă. E o oarecare disperare a unora. Cine ar trebui sau nu să apară în faţa acestei comisii de anchetă. Ancheta penală este anchetă penală, ancheta parlementară este specifică Parlamentului. Nu ne suprapune, dacă a făcut un gest disperat, nu înseamnă că vom bloca comisia de anchetă. Aceste comisii își pot adopta propriul regulment. Acest gest disperat mă face să cred că suntem pe drumul cel bun.”, a spus Șerban Nicolae, șeful Comisiei Juridice din Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.