Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, reacție DURĂ după ce Iohannis a anunțat că va prezida ședința de Guvern

psd sigla

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a reacționat dur după ce președintele României Klaus Iohannis și-a anunțat prezența la ședința de Guvern de miercuri dimineață, de la Palatul Victoria, unde Cabinetul Grindeanu ar urma să discute, între altele, o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări importante în legislația penală.

Eugen Nicolicea a spus, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Previziuni”, că pe Iohannis „l-a apucat deodată grija și dragostea de Guvernul PSD+ALDE” și că se așteaptă să „încurce” ședința de Guvern.

BOMBĂ Președintele Iohannis va prezida ședința de guvern

„Președinte jucător care intenționează să strice jocul. A spus că nu colaborează cu vechiul Parlament, acum văd că nu vrea nici cu noul Parlament. Dacă nu este guvernul lui la care putea să particepe de câte ori voia și n-a participat niciodată, l-a apucat deodată grija și dragostea de Guvernul PSD+ALDE, condus de domnul Grindeanu. Dacă vă aduceți aminte inclusiv la buget i-a chemat să discute despre buget, deși la Guvernul Cioloș n-a participat și nu i-a chemat la cele două rectificări pozitive. (…) Iohannis n-a început acum sau doar în ultimele săptămâni, ci după pierderea alegerilor. S-a văzut că e ofticat pentru pierderea partidului său, a împiedicat numirea guvernului cât mai rapid, a împiedicat punerea în aplicare a măsurilor din programul de guvernare. (...) A intrat în coliziune nu cu PSD, ci cu poporul român. (...) Poate să încurce, poate să facă o concesiune mediatică. Ați văzut că s-a dus la CSM și îi îndemna pe judecători și procurori să facă vocalize, să fie mai vocali, deși acest îndemn era cu încălcarea legii. Știți că judecătorii și procurorii nu au dreptul să se pronunțe la dosarele pe care le au. Atunci ce vocalize să facă? Probabil că același gen de încurcătură vrea să producă și la Guvern. (...) Dacă o să înceapă să pună bețe în roată, va fi problema, ce se întâmplă cu punctele care nu se încadrează în prevederile constituționale?  Probabil, dacă ar fi anunțat din timp, s-ar fi grupat pe aceste categorii în așa fel încât să  participe exact la punctele de vedere.”, a declarat Nicolicea.

Cât despre o lege a amnistiei și grațierii, Eugen Nicolicea a spus:

„Cea mai importantă diferență între amnistie și grațiere este că amnistia șterge absolut toate consecințele și pentru persoanele condamnate, și pentru persoanele în curs de judecată, dar care făcuse fapta înainte de această lege a amnistiei. Grațierea, de obicei, este individuală acordată de președinte, dar ea se referă doar la persoanele condamnate și nu șterge absolut toată pedeapsa și nici consecințele. ”, a mai spus Eugen Nicolicea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.