Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD s-a simțit trădat de două ori

revista presei

Hotnews:

Ce s-a intamplat, totusi, la PSD? Cum a ajuns acest partid sa inlocuiasca un presedinte inculpat cu unul condamnat deja la un an de inchisoare cu suspendare in prima instanta? In esenta, haita mare a inlaturat haita mica de la festin. In timp ce haita mica isi impartea contracte de sute de milioane, haita mare (baroni, primari, sefi de CJ, consilieri) era decimata de anchetele procurorilor. In tot acest timp, Ponta, Ghita&co lasau tot timpul impresia ca se bucura de protectia sistemului, ca sunt intangibili si, mai mult, ca nu fac nimic in numele spiritului de haita care a consacrat PSD. Adica, nu miscau un deget pentru a opri actiunile procurorilor, pentru a slabi justitia. Dimpotriva, pana sa ajunga ei in situatia de a fi anchetati, gruparea Ponta, Ghita&co a tinut linia corecta la nivel declarativ, proslavind justitia, serviciile, curatenia interna. Partidul s-a simtit tradat de doua ori. Odata ca actiunea justitiei a continuat in forta si dupa ce Guvernul Ponta a preluat puterea. A doua oara cand Ponta a fugit in Turcia de procurori pentru a-si salva pielea dovedind ca este dispus sa sacrifice tot PSD-ul, tara daca e nevoie, pentru a scapa. Aceasta demonstratie de lasitate maxima a umplut paharul. Din acest moment, Ponta nu le-a mai folosit la nimic. Ce sa mai faca pesedimea cu un lider care pierde alegeri, asista neputincios la decimarea partidului, vaneaza in haite mici, iar cand justitia ajunge la el fuge mancand pamantul? De ce nu l-ar pune in fruntea lor pe unul ca Dragnea, care a aratat mereu ca ii pasa de haita mare? ... Ce nu stim acum este daca Victor Ponta mai ramane premier, mai ales ca pleaca in Turcia pentru o noua interventie la genunchi, si daca PSD va pleca de la guvernare din toamna. Retragerea PSD in opozitie, putin probabil dar luata in calcul la un moment dat in interiorul partidului, ar schimba radical datele problemei. De abilul Dragnea ma tem mai mult decat de Ponta deoarece actioneaza mult mai periculos, in subteran, iar la vedere stie sa mentina perfect aparentele. Nu stiu daca i-a garantat cineva, ceva, de pilda ca ar putea scapa daca nu se atinge de jusitie. Nu cred ca acest lucru este azi posibil.  Va fi Liviu Dragnea presedintele - interimar al haitei mari, mana lunga a baronilor care vor lovi justitia? Este pur si simplu o solutie temporara, luata la disperare din cauza ca Victor Ponta scufunda incet si sigur partidul? Va avea ambitia de a lasa in urma lui ceva util, reorganizarea administrativa? Poate face un condamnat pentru furt de voturi tranzitia de la un partid al penalilor catre altceva?

Evenimentul Zilei:

Condamnarea torţionarului Vişinescu vine după 25 de ani în care i-am plătit călăului o pensie babană.  A dus un trai la care foarte mulţi bătrâni nici nu visează. Ion Iliescu este încă un privilegiat, în timp ce dosarul Mineriada zace pe la Parchet. Ei sunt doar doi dintre călăii trecutului nostru, cărora le asigurăm un prezent foarte prosper şi tihnit. Pedeapsa de 20 de ani de închisoare aplicată lui Vişinescu este însoţită şi de degradarea militară. Asta îi atrage pierderea pensiei speciale. Cel puţin unui călău al dictaturii comuniste nu îi mai plătim pensia nesimţită, care i-a asigurat un trai mai mult decât decent...  Pur şi simplu nu avem niciun motiv să plătim pensii de lux călăilor României. În ce ţară normală din lumea asta s-a mai auzit ca nişte criminali să fie răsplătiţi aşa? Cum ar permite urmaşii victimelor Holocaustului să plătească pensii de lux călăilor lui Hitler? Cum îşi imaginează cineva un Rudolf Höss cu pensie de zeci de mii de euro plătită de contribuabilii din Israel? Faceţi această comparaţie brutală şi înţelegeţi situaţia aberantă în care ne aflăm.

Ziarul Financiar:

Preţurile aurului, petrolului, platinei, aluminiului, cuprului şi minereului de fier se prăbuşesc. Pieţele materiilor prime au intrat în criză, iar analiştii se tem că turbulenţele se vor propaga pe bursele de acţiuni. Nimeni nu se aşteaptă ca plonjonul să se sfârşească prea curând. Banca Mondială estimează că preţurile minereului de fier se vor prăbuşi cu până la 46% anul acesta. Banca americană Goldman Sachs şi-a redus cu 44% extimările privind cotaţiile cuprului pentru 2018. Preţurile petrolului au intrat în vrie pentru a doua oară în acest an. Marile companii de minerit pur şi simplu „sângerează“ locuri de muncă, iar grupurile de energie şi-au redus cu zeci de miliarde de dolari cheltuielile pentru proiectele noi pentru a rezista crizei materiilor prime prin reduceri de costuri... Pieţele se tem că declinul preţurilor de pe pieţele de materii prime va afecta pieţele de acţiuni. În teorie, scăderea cererii pentru materii prime, însoţită de reducerea preţurilor, semnalizează încetinirea activităţii economice. Activitatea redusă înseamnă cerere mai mică pentru companiile producătoare sau exportatoare şi implicit venituri mai mici, caz în care de obicei cotaţiile acţiunilor acestor companii scad, explică MarketWatch.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.