Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD schimbă fundamental legea votului prin corespondență?

psd1

Camera Deputaţilor are ca prioritatea în sesiunea parlamentară de toamnă  adoptarea legii votului prin corespondenţă. Dacă până acum se vorbea ca  proiectul să se adreseze doar românilor din Diaspora, acum PSD vrea să analizeze daca acest vot n-ar trebui extins și pentru românii din țară.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, mandatat de PSD să elaboreze un set de principii care să stea la baza legii votului prin corespondență, spune că este necesară implementarea cât mai rapidă a votului prin corespondență, în baza unui consens între actorii instituționali și societatea civilă, dar și că se impune o analiză serioasă asupra oportunității implementării acestui sistem și pentru cetățenii din țară.

"E necesară implementarea cât mai rapidă a votului prin corespondență, în baza unui consens între actorii instituționali și reprezentanții societății civile. Susțin dezvoltarea unor mecanisme simplu de înțeles, care să nu birocratizeze excesiv procesul și sa fie cât mai transparente, poate chiar sa implice folosirea infrastructurii electronice, dacă partenerii de dialog sunt de acord cu acest model. PSD își dorește ca noua lege a votului prin corespondență să întărească încrederea cetățenilor din străinătate și a partenerilor țarii în instituțiile românești. Desigur, în opinia mea, se impune o analiză serioasă asupra oportunității implementării acestui sistem și pentru cetățenii din țară", a scris Valeriu Zgonea,  pe contul său de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.