Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD și PNL le-au pus GÂND RĂU lui Iohannis și Cioloș: Vor să le taie salariile

facebook.com
iohannis ciolos

Parlamentarii și-au adus aminte de salariile demnitarilor pe care le-au mărit în urmă cu mai mult de un an. De aceea, au luat decizia să le micșoreze la loc. E vorba despre controversata ordonanță de urgență dată de guvernul Victor Ponta în vara anului trecut care majora, pe alocuri chiar dubla, salariile înalților demnitari. Ordonanța a intrat în vigoare și se aplică și acum, chiar dacă, în noiembrie, anul trecut, Senatul a respins-o. Camera Deputaților, care este for decizional, nu a dat încă un vot. Acum, liderii partidelor parlamentare au hotărât ca e momentul să facă ceva în acest sens.

Reducerea ar urma să fie una substanţială pentru preşedinte, al cărui salariu va scădea de la aproape 15.000 de lei net la valoarea anterioară, de 6.500 de lei. Vizaţi de o scădere a veniturilor ar fi şi premierul Dacian Cioloş, miniştrii, şefii serviciilor secrete şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Totul depinde acum de voinţa partidelor.

Citește și: Procurorii FIERB: Unde a ajuns AL DOILEA milion de euro, în dosarul lui Bogdan Olteanu

„Aştept cu mare interes, când va veni acolo, voi vota. Nu pot să votez cu două mâini, dar voi ridica mâna foarte sus. De ce să stea aceşti demnitari cu salariile cocoţate atât de sus?”, a spus Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Vizat direct, şeful statului lasă decizia strict pe mâna parlamentarilor.

Klaus Iohannis: „Greu de formulat un punct de vedere într-o perioadă în care Parlamentul se ocupă pe bandă rulantă de chestiuni populiste. Ce va hotărî Parlamentul aia va fi”.

Liberalii susţin şi ei această tăiere şi au depus o solicitare la conducerea Camerei Deputaţilor pentru ca proiectul să ajungă la vot. Asta mai ales că termenul pentru depunerea raportului a fost depăşit cu peste un an, anunță Digi 24.

„Acest proiect de lege a fost ţinut până acum la sertar. Evident că domnul Dragnea poate să spună multe la televizor, cum spun cam toţi liderii PSD-ului, însă majoritatea PSD-ALDE a ţinut acest proiect la sertar până astăzi”, a spus Alina Gorghiu, preşedintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.