Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, somaţie urgentă către PNL: 'Retrageţi-o imediat'

PSD şi PNL o ţin din scandal în scandal. De această dată, cele mai mari partide din România nu s-au mai certat din cauza legii alegerilor. Un nou măr al discordiei a scos săbiile pe masă, legea prevenţiei din sănătate.

"Solicitam PNL sa retraga Legea Preventiei in sanatate care ii duce pe romanii bolnavi in sapa de lemn. Partidul Social Democrat solicita PNL sa renunte la Legea Preventiei in sanatate, care ii extermina pe romani, obligandu-i sa-si plateasca tratamentul, daca au avut ghinionul sa se imbolnaveasca. Nu ne poate mira insa aceasta idee, atata timp cat, sa nu uitam, PNL are in componenta sa fosti membri PDL care au inchis spitale si care considerau atunci ca morfina atat de necesara pentru romanii grav bolnavi este un lux. De aceea, nu putem fi surprinsi de lipsa de compasiune a liberalilor, care au preluat cinismul guvernarii Boc. Consideram ca liberalii vor sa ii aduca in sapa de lemn pe romanii bolnavi, chiar si daca sunt asigurati. Specialistii subliniaza ca, atat cancerul, cat si bolile cardiovasculare pot avea forme galopante de evolutie, chiar si la bolnavii care au avut o alimentatie echilibrata, un stil de viata sanatos si care si-au facut toate analizele. Prin urmare, este imposibil sa fie departajati prin lege bolnavii care trebuie sa plateasca tratamentul, invocand lipsa preventiei.

Vezi şi: Doliu în lumea sportului: Un fost mare fotbalist a încetat din viaţă

In plus, observand reactia opiniei publice fata de Legea preventiei in sanatate - o lege care contravine prevederilor din Constitutie, cata vreme legea fundamentala asigura dreptul fiecarui roman la servicii medicale fara conditionari -, PNL muta manipulator dezbaterea intr-o alta zona, difuzand informatii false despre Legea educatiei pentru toleranta.

Vezi şi: Jurnalismul din România e în doliu: Un cunoscut ziarist a încetat din viaţă

Cerem ferm PNL sa nu mai dezinformeze publicul! Nicaieri in cuprinsul legii nu se face vreo referire care ar fi putut fi interpretata drept un atentat la libertatea de exprimare, nici in general, si cu atat mai putin in mediul online. Legea este una pozitiva, care indeamna la educatie pentru toleranta si la salvarea diferentelor pluriculturale care dau frumusete societatii romanesti. Nu este o lege care sa se concentreze pe coercitie, din contra. Amenzile despre care se tot vorbeste sunt cele prevazute deja in Ordonanța 137 referitoare la discriminare, iar aceasta lege nu aduce nou decat conceptul de defaimare sociala, statuand faptul ca simpla apartenenta la un grup social, de orice natura, cu exceptia celor care contravin ordinii de drept, nu poate fi subiect de jigniri sau ofense. Mai mult, au fost eliminate printr-un amendament, criteriile de avere si orientare politica din definirea grupurilor sociale, deci afirmatia ca politicienii vor sa se protejeze de comentariile negative nu are absolut niciun fundament real", se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Dezvăluiri şocante despre copiii familiei Bodnariu: 'Aveau vânătăi şi julituri'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.