Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: 'Susținem folosirea tuturor mijloacelor de diplomație pentru a opri legea care va afecta dreptul la educație al copiilor români din Ucraina'

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Aida Căruceru (PSD): Grupul PSD din Camera Deputaților susține folosirea tuturor mijloacelor de diplomație publică și parlamentară pentru a opri legea care va afecta dreptul la educație al copiilor români din Ucraina.

Deputatul PSD de București, Aida Căruceru a declarat că membrii grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților se opun categoric oricăror încercări ale statului ucrainean de a restricționa prin lege dreptul la educație al copiilor români din Ucraina.

Aida Căruceru a arătat că un număr foarte mare de etnici români, peste 400.000, urmează să fie grav afectați de noua lege a educației pe care doresc să o promulge autoritățile la Kiev și care va restricționa dreptul minorităților naționale de a studia în limba maternă. Practic, susține Căruceru, copii etnicilor români vor fi lipsiți de oportunitatea de a studia în limba română, lucru care va avea consecințe grave în rândul comunității românești.

În acest sens, social-democrații din Parlament au organizat, astăzi, miercuri 20 septembrie, o ședință a plenului reunit, pentru a lua o serie de măsuri care să vină în ajutorul etnicilor români din Ucraina.

“Alături de colegii mei din PSD din Camera Deputaților și din Senat am votat pentru adoptarea unei declarații oficiale a Parlamentului României prin care ne opunem categoric oricăror încercări de a restricționa dreptul la educație și mai ales la educație în limba română al copiilor români din Ucraina.

Totodată, la propunerea noastră, s-a format și o delegație parlamentară care se va deplasa la Kiev pentru a încerca să-l convingă pe Președintele Ucrainei să nu promulge o asemenea lege care este dezastruoasă pentru românii din Ucraina.

Grupul PSD tratează extrem de serios această problemă, drept dovadă că din delegația de 19 parlamentari care se vor deplasa în Ucraina, aproape jumătate vor fi membrii PSD”, a declarat Aida Căruceru.

În opinia lui Căruceru, în acest moment trebuie folosite toate resursele diplomatice disponibile, publice și parlamentare, pentru a opri legea ucraineneană care amenință destinul a zeci de mii de copii români.

“Este un moment critic și cred că trebuie să ne unim cu toții eforturile, indiferent de culoarea politică sau funcția deținută, pentru a arăta că întreaga țară este unită în apărarea românilor, oriunde ar fi ei, și că nu tolerăm sub nicio formă ca elevilor de etnie română să li se refuze dreptul la educație în limba lor”, a mai susținut Căruceru, conform unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.