Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipsă de comunicare în PSD: Dragnea, reacție pe tema referendumului

inquamphotos.com / Octav Ganea
dragnea program psd

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că social-democraţii nu susţin organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, precizând că senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean care au depus la Senat un proiect în acest sens ar trebui să îl retragă. Doar că senatorii PSD deja explicaseră că proiectul inițiat de ei nu urmărește organizarea unui referendum pe 11 decembrie, ceea ce ar fi imposibil.

Vezi și: NU vom avea referendum în ziua alegerilor. Cum explică PSD ultima inițiativă legislativă

”PSD nu susţine organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Ştiu că a fost iniţiativa unui coleg. PSD nu susţine această iniţiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă şi subiectul este foarte profund şi nu vreau ca dezbaterea şi discuţiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României şi cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă (...) ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, românii, trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Președintele ANAF, dat în judecată

Senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Corlăţean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei, care prevede că cetăţenii României sunt chemaţi să îşi exprime voinţa, prin vot, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire, iar cheltuielile pentru organizarea referendumului se suportă de la bugetul de stat pe anul 2016, cerându-se procedură de urgenţă pentru adoptarea legii în Parlament.

Dacă unii au înțeles din această inițiativă că PSD dorește referendum pentru modificarea Constituției în aceeași zi cu alegerile parlamentare, inițiatorii proiectului de lege spun că așa ceva este imposibil. Mai mult, proiectul vine să acopere doar un vid legislativ, mai spun inițiatorii.

„Treaba mea nu este să stabilesc data referendumului. Noi am constatat un vid legislativ care a fost constatat și în 2003, când a fost modificată Constituția. Așa spune legea: trebuie completată ințiativa de modificare a Constituției de o inițiativă privind declanșarea referendumului. Noi am constatat că nu avem această procedură și această inițiativă cetățenească ar urma să se blocheze la un moment dat, dacă nu există cadrul creat pentru a se desăvârși. Am făcut această inițiativă, care are caracter tehnic, în care am spus foarte clar că se declanșează referendumul în 30 de zile de la adoptarea revizuirii Constituției. Când se adoptă, se adoptă. Nu am de unde să știu. Poate să se adopte la anul, în martie, aprilie, mai, nu am vizat ca să se organizeze referendumul în aceeași zi cu alegerile parlamentare, cum am citit prin diverse locuri”, a declarat senatorul Ovidiu Donțu, pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.