Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a ratificat acordul ce permite Rusiei utilizarea bazei din Siria pe termen NELIMITAT

Preşedintele rus Vladimir Putin a ratificat un acord cu executivul sirian care permite Rusiei să folosească baza aeriană de la Hmeimim din Siria pe termen nelimitat, a anunţat Kremlinul vineri, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Acest acord, semnat la 26 august 2015, permite desfăşurarea permanentă a forţelor aeriene ruse pe acest aerodrom din regiunea Latakia (vest), care serveşte Moscovei pentru operaţiunile sale de sprijinire a regimului lui Bashar al-Assad.

Citeşte şi: ATAC cu rachete în Antalya - FOTO/VIDEO

Acordul prevede de asemenea că forţele aeriene ruse desfăşurate la Hmeimim sunt scutite de taxe şi controale vamale. Militarii ruşi şi familiile lor beneficiază de imunitate diplomatică.

De asemenea, în această săptămână, Rusia a anunţat planuri de a construi o bază navală permanentă în portul sirian Tartus (nord-vest).

Citeşte şi: Accident de autocar în Coreea de Sud. 10 pasageri au murit

Rusia deţine instalaţii portuare la Tartus şi le va transforma în scurt timp într-o "bază navală rusă permanentă", a anunţat luni viceministrul rus al apărării Nikolai Pankov.

Potrivit Kremlinului, costurile asociate cu acordul ratificat de Putin vor intra în cheltuielile de apărare normale în bugetul federal din fiecare an.

Toate televiziunile din Thailanda au un program unic şi emit ALB-NEGRU

La peste un an de la începutul intervenţiei sale militare, Rusia continuă să îşi întărească prezenţa militară şi arsenalul în Siria pentru a efectua raiduri aeriene în special la Alep, în ciuda criticilor occidentalilor care o acuză de participare la crime de război, notează France Presse.

Circa 4.300 de militari ruşi au fost desfăşuraţi în Siria şi marea lor majoritate se află la baza aeriana Hmeimim de lângă Latakia, fieful preşedintelui Bashar al-Assad.

Citeşte şi: 'Bibi' Netanyahu critică dur proiectele Unesco din Ierusalim

În douăsprezece luni, la baza Hmeimim au fost desfăşurate bombardiere şi avioane de atac la sol. Armata rusă a folosit de asemenea zeci de elicoptere de luptă şi sisteme de apărare antiaeriană S-400, desfăşurate acolo în noiembrie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.