Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin: SUA au provocat criza imigranților

putin

Europa urmeaza orbeste politica americana fata de imigranti în cadrul angajamentelor aliate, iar apoi poarta singura povara afluxului important de imigranti, a declarat joi seara presedintele rus Vladimir Putin la un forum economic regional la Vladivostok (Extremul Orient), potrivit agentiei de presa RIA Novosti, citata de Agerpres.

Criza imigrantilor cu care se confrunta astazi Europa era absolut previzibila, având în vedere ca Occidentul continua sa-si impuna politicile în regiunile lumii musulmane, a spus seful statului rus, citat de agentia de presa TASS.

'Am spus de mai multe ori: aceasta criza era destul de previzibila. Daca va amintiti, Rusia si eu personal am avertizat în legatura cu aceasta cu câtiva ani în urma. Am avertizat ca vor exista probleme de amploare, daca asa-numitii nostri parteneri occidentali vor duce - asa cum am spus întotdeauna - acea politica externa gresita, în special în regiunile lumii musulmane din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, pe care o duc acum', a afirmat liderul rus.

'Aceasta este politica impunerii standardelor proprii, fara a tine cont de particularitatile istorice, religioase, nationale, culturale ale acestor regiuni', - a adaugat seful statului rus, potrivit caruia 'aceasta este în primul rând politica partenerilor nostri americani'.

În acest context, Putin si-a exprimat surprinderea ca unele mass-media din SUA critica Europa pentru rigiditatea excesiva fata de imigranti, afirmând ca Statele Unite sunt cele care au provocat problema.

'SUA nu se confrunta cu un aflux de imigranti atât de mare', în timp ce Europa 'urmeaza orbeste instructiunile Statelor Unite' si sufera foarte mult, a insistat Putin, într-o întâlnire cu jurnalistii în marja acestui summit regional, care si-a deschis joi lucrarile, preconizate sa dureze pâna sâmbata.

Pe fondul crizei imigrantilor, ambasadorul Rusiei pe lânga Uniunea Europeana, Vladimir Cijov, a declarat joi ca Bruxellesul recunoaste necesitatea unui dialog cu Rusia pe probleme de imigratie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.