Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin îl reconfirmă pe Kadârov în fruntea Ceceniei

putin manipulare

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a reconfirmat vineri pe Ramzan Kadârov la conducerea Ceceniei, republică din Caucazul rus, în pofida criticilor opoziţiei care cere de mai multe luni demisia acestuia, relatează AFP.

Mandatul lui Kadârov, care conduce cu o mână de fier Cecenia din 2007, expiră la 5 aprilie, însă alegerile pentru un nou preşedinte cecen nu ar urma să aibă loc decât în septembrie. "Ţinând cont de ce s-a făcut în ultimii ani pentru ceceni (...), am semnat astăzi un decret privind numirea dvs. în postul de lider interimar al Republicii Cecene", a declarat Putin, în timpul unei întâlniri la Kremlin cu Ramzan Kadârov, transmisă în direct la televiziunea rusă.

Preşedintele rus şi-a exprimat 'speranţa' că Ramzan Kadârov se va prezenta apoi la alegerile din septembrie şi că "poporul cecen va putea aprecia la justa valoare" ceea ce el a făcut pentru această regiune în ruine după două războaie sângeroase cu Moscova în anii 1990 şi 2000. Ramzan Kadârov nu şi-a ascuns bucuria la anunţul reconfirmării în funcţie. "Mulţumesc pentru încredere", a spus el, promiţând că "va fi demn" de această numire. Putin a făcut totuşi apel la o 'coordonare mai strânsă' cu autorităţile federale în domeniul securităţii şi la "garantarea respectării legilor ruseşti în toate domeniile" în Cecenia. Această reconfirmare survine pe fondul tensiunilor între, de o parte, opozanţii liberali, jurnaliştii independenţi şi apărătorii drepturilor omului şi, de cealaltă parte, Ramzan Kadârov, care îi acuză că sunt 'duşmani ai poporului', anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.