Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin îşi măreşte armata. Decretul prin care creşte numărul militarilor la două milioane

Preşedintele rus Vladimir Putin a operat marţi modificări la decretul din 8 iulie 2016 cu privire la efectivele trupelor ruseşti şi a crescut numărul lor la aproape două milioane de persoane, relatează miercuri publicaţia ucraineană Novaia Gazeta, citând site-ul oficial cu informaţii juridice al Kremlinului, potrivit agerpres.

De la 1 iulie 2017, conform noului decret, numărul de personal al forţelor armate va creşte la 1.903.051 persoane, dar numărul de militari propriu-zis rămâne la fel ca în documentul precedent de 1.013.628. Decretul lui Putin intră în vigoare de la data semnării sale.

Generaţia născută în timpul lui Putin şi-a descoperit VOCEA în cursul protestelor din Rusia

La 17 martie, oficiosul rusesc Izvestia anunţa că o "nouă structură militară va apărea în Districtul militar Sud" (în care intră Crimeea şi regiunile de la frontiera cu Ucraina). De fapt, potrivit ziarului, ar fi vorba de Armata a 8-a de gardă, care va avea cartierul general în Novocercassk (sud) şi ale cărei unităţi vor staţiona în Rostov şi Volgograd.

Armata a 8-a, a cărei formare într-o primă fază ar urma să se încheie în luna iunie, este moştenitoarea Corpului de gardă condus pe vremuri de generalul Lev Rohlin, care a murit în circumstanţe suspecte în 1998.

Potrivit experţilor, noua structură militară ar urma să fie un element important în asigurarea securităţii Rusiei în direcţia strategică sud-est.

FECALE umane găsite în cutii de Coca-Cola. Poliţia este în ALERTĂ - FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.