Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin îşi pregăteşte cu precizie campania electorală. A vizitat o femeie care trăieşte în mizerie

putin

Într-un gest de bunăvoinţă atent pus în scenă cu mai puţin de un an până la alegerile prezidenţiale din Rusia, preşedintele Vladimir Putin a zburat 1.200 de km pentru a vizita o femeie care locuieşte în sărăcie şi a ordona mutarea sa imediată, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Vizita, pregătită în detaliu, la locuinţa din Urali a femeii, cu media de stat alături pentru a relata despre eveniment, face parte dintr-o campanie pre-alegeri a Kremlinului de a proiecta imaginea unui lider grijuliu, în contextul în care sărăcia creşte la nivel naţional şi economia încetineşte.

Avertisment DUR venit de la Viena. Începe MAREA ISLAMIZARE a Balcanilor!

Este de aşteptat ca Putin să candideze pentru un nou mandat la alegerile din martie anul viitor şi, chiar dacă nu este sigur dacă va fi reales fără probleme, el şi-a afişat dorinţa de a aborda tot mai numeroasele nedreptăţi şi revendicări sociale din Rusia, ţară cu 146 de milioane de locuitori.

Femeia vizitată de Putin, Anastasia Votinţeva, i s-a plâns liderului de la Kremlin într-o sesiune televizată de întrebări şi răspunsuri în această lună că este nevoită să locuiască în condiţii insalubre, într-o casă din lemn improvizată şi şubredă.

Ea a spus că se teme că tavanul s-ar putea prăbuşi într-o zi peste copiii săi. La acel moment, Putin a promis în direct că o va vizita personal şi o va ajuta să îşi rezolve problema.

El s-a ţinut de promisiune marţi, vizitând-o pe femeie şi pe vecinii acesteia din clădirea şubredă cu două etaje din oraşul Ijevsk, în Munţii Urali.

Vizita sa a fost pregătită astfel încât să coincidă cu aniversarea de 27 de ani a femeii.

Citeşte şi: China a lansat la apă ultimul tip de distrugător - FOTO

"Nu am venit cu mâna goală aici", i-a spus Putin femeii, conform afirmaţiilor transmise de principalele televiziuni.

"Am de asemenea şi un cadou. Simplu, dar bun. Este vorba de o excursie la Soci", a spus el, în aplauzele vecinilor femeii. Putin a înmânat un cupon de vacanţă în staţiunea de la Marea Neagră pentru Anastasia Votinţeva şi copiii săi.

"Dvs. sunteţi cel mai bun cadou", i-a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Anastasia Votinţeva, care locuieşte în apartamentul său mic cu cei trei copii ai săi şi cu sora sa, a spus că ar fi urmat să primească o nouă locuinţă abia în 2029.

"Să fie mutaţi până la sfârşitul anului", i-a transmis Putin guvernatorului regional în funcţie, Aleksandr Brecealov, conform unor afirmaţii reluate în programele de ştiri.

Rusia îşi pregăteşte un punct strategic în Serbia, în apropiere de o bază NATO - FOTO

Într-un alt caz care a fost în atenţia opiniei publice, o tânără din regiunea Murmansk din Arctica i s-a plâns lui Putin prin telefon în sesiunea de întrebări şi răspunsuri că are o formă avansată de cancer după ce a fost diagnosticată greşit la un spital local.

Media controlate de stat au relatat apoi pe larg despre o operaţiune specială a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia, care a trimis o ambulanţă aeriană pentru a o evacua pe femeie astfel încât să fie tratată la unul din cele mai bune centre oncologice din Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.