Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, Merkel și Hollande au avut o convorbire telefonică de urgență

putin merkel

Agravarea situaţiei din estul Ucrainei a fost subiectul unei convorbiri telefonice avute sâmbătă de preşedintele rus Vladimir Putin, omologul său francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel, a anunţat Kremlinul într-o declaraţie.

Cei trei lideri şi-au exprimat speranţa că încetarea focului va fi subiectul central al noii runde a convorbirilor de pace privind situaţia din estul Ucrainei, începută sâmbătă la Minsk şi la care iau parte reprezentanţii Kievului şi cei ai separatiştilor proruşi, cu participarea Rusiei şi a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Negocierile din capitala belarusă au loc pe fondul agravării situaţiei din estul Ucrainei, unde cincisprezece soldaţi ucraineni au fost ucişi şi 30 au fost răniţi în ultimele 24 de ore.

În condiţiile escaladării violenţelor din estul Ucrainei în ultimele zile, OSCE a declarat că ''un document coercitiv privind încetarea imediată a focului şi retragerea armamentului greu de pe linia de contact'' ar putea fi semnat în timpul convorbirilor din capitala belarusă, unde în luna septembrie au fost încheiate primele acorduri de pace între guvernul de la Kiev şi rebelii separatişti proruşi.

Pe 5 septembrie, reprezentanţii Kievului şi ai republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk au semnat la Minsk, în cadrul negocierilor cu participarea OSCE, un acord de încetare a focului în regiunea Donbas.

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă dimineaţa că luptele continuau lângă localitatea Vugleghirsk, a cărei cucerire de către separatişti ar însemna o încercuire aproape totală a nodului strategic Debalţevo. Acest oraş care leagă capitalele regionale Doneţk şi Lugansk este de mai multe zile scena unor confruntări intense. Presa ucraineană compară deja bătălia de la Debalţevo cu tragedia din Ilovaisk, unde trupele ucrainene au fost încercuite de rebeli şi peste 100 de militari au fost ucişi, transmite agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.