Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin şi Merkel au discutat telefonic despre situaţia din Siria şi Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul federal german Angela Merkel au avut joi o convorbire telefonică, în timpul căreia au discutat situaţia din Ucraina şi Siria, informează serviciul de presă al Kremlinului, citat de TASS.

'A fost continuată discutarea problematicii ucrainene în vederea aplicării totale a acordurilor din 12 februarie 2015 de la Minsk. A fost subliniată oportunitatea sincronizării eforturilor în domeniul securităţii şi pe marginea aspectelor politice ale reglementării', se mai menţionează în comunicatul preşedinţiei ruse.

Citeşte şi: Gigi Becali intervine în scandalul momentului: 'Nu am făcut nicio nelegiuire'

În ceea ce priveşte situaţia din Siria, a fost subliniată necesitatea consolidării eforturilor depuse de comunitatea internaţională pentru asigurarea regimului de încetare a acţiunilor armate în această ţară, pe baza aplicării acordurilor ruso-americane din 9 septembrie.

Citeşte şi: Alis Grasu îi răspunde lui Cătălin Tolontan, apare numele lui Gigi Becali: 'Nu am luat niciun leu'

Potrivit comunicatului, Putin a subliniat importanţa respectării de către partenerii americani a promisiunilor lor în ceea ce priveşte delimitarea aşa-zisei opoziţii moderate de grupările teroriste. Liderul rus a dat asigurări că Moscova îşi va continua eforturile, inclusiv în vederea obţinerea unui armistiţiu stabil şi a îmbunătăţirii situaţiei umanitare din Siria.

Vezi și: SURSE: Blaga joacă la rupere. Omul impus în conducerea PNL

Convorbirea telefonică a avut loc la iniţiativa părţii germane, precizează TASS. Putin şi Merkel au convenit, de asemenea, asupra unui calendar al contactelor ulterioare în 'format Normandia' (Rusia, Germania, Franţa şi Ucraina) la niveluri diferite, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.