Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin, vizită de lucru şi relaxare în Finlanda

Business Insider
putin, casual

Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează joi o vizită de lucru de o zi în Finlanda, unde are programată o întâlnire cu omologul său finlandez Sauli Niinisto, dar programul său mai include şi o călătorie cu vaporul şi un spectacol de operă, relatează DPA, conform agerpres.

Înainte de toate, cei doi şefi de stat vor asista la o ceremonie ocazionată de centenarul declarării independenţei Finlandei faţă de Imperiul rus. Declaraţia de independenţă a Finlandei a fost adoptată de parlamentul de la Helsinki la 6 decembrie 1917, transformând Finlanda dintr-un Mare Ducat autonom, din componenţa Imperiului Rus, într-un stat naţional, suveran şi independent.

Spiritele se calmează la Ierusalim. Israelul RENUNŢĂ la măsurile strice de securitate pe Esplanada Moscheilor

Întâlnirea dintre preşedinţii rus şi finlandez va avea loc în oraşul Punkaharju (est) şi va cuprinde o călătorie cu vaporul pe lacul Saimaa, până la castelul Olavinlinna din secolul al XV-lea din oraşul Savonlinna.

La castel, cei doi lideri vor asista la un spectacol al Teatrului Balşoi din Moscova după "Iolanta" de compozitorul rus Piotr Ilici Ceaikovski, în cadrul Festivalului de operă din Savonlinna.

Putin a vizitat Finlanda cu un an în urmă, iar ulterior cei doi lideri s-au întâlnit în martie a.c. în oraşul rusesc Arhanghelsk din nordul Rusiei.

Vizita lui Putin în Finlanda are loc în contextul în care exerciţii navale de o săptămână între China şi Rusia în Marea Baltică se apropie de sfârşit. Tensiunile s-au amplificat în regiune în ultimii ani.

Finlanda, ţară membră a UE, are o frontieră de 1.000 de kilometri cu Rusia. Din 1994, această ţară cooperează cu NATO în cadrul programului Parteneriat pentru Pace şi a participat la operaţiunile conduse de NATO în Afganistan, dar nu este membră a acestei alianţe occidentale militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.