Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Qatarul denunţă campania media ostilă

Mohamed al-Thani

Qatarul se confruntă cu o campanie mediatică ostilă, în special în SUA, a afirmat joi şeful diplomaţiei qatariene, după ce un mijloc oficial de comunicare în masă a fost piratat şi afirmaţii controversate au fost atribuite şefului statului, informează AFP, potrivit agerpres.

'Ne confruntăm cu o campanie mediatică ostilă la adresa statului Qatar, campanie cu care ne confruntăm', a declarat ministrul, şeicul Mohamed al-Thani, adăugând că această campanie este dusă 'în special în SUA'.

FSB a dejucat în ultima clipă un ATAC terorist în Moscova. Patru persoane au fost ARESTATE - FOTO

'Este surprinzător că în timpul ultimelor cinci săptămâni, au fost publicate în SUA 13 articole de opinie despre Qatar' şi că 'în ziua în care a fost piratată agenţia QNA, o conferinţă de presă referitor la Qatar a avut loc în absenţa noastră, dar în prezenţa autorilor acestor articole', a adăugat ministrul de externe qatarian.

'Actul de piraterie a avut loc în aceeaşi seară. Este doar o coincidenţă?', a mai întrebat el, refuzând să anticipeze rezultatele anchetei.

Qatarul a anunţat miercuri că a deschis o anchetă referitor la piratarea fără precedent a agenţiei sale oficiale QNA, acţiuni prin care au fost difuzate afirmaţii atribuite emirului şeic Tamim ben Hamad Al-Thani şi care abordau probleme regionale extrem de sensibile.

Printre subiectele pretins evocate de emir se numărau mişcarea islamistă palestiniană Hamas, prezentată ca 'reprezentant legitim al poporului palestinian', şi Iranul şiit, văzut ca aliat strategic în regiune. Sunt de asemenea evocate clasarea mişcării şiite libaneze Hezbollah şi a Fraţilor Musulmani în Egipt drept 'grupări teroriste', precum şi relaţiile cu administraţia Trump.

Manchesterul răsuflă uşurat. A fost alarmă FALSĂ!

Afirmaţiile controversate ale şeicului Tamim au fost difuzate de marile mass-media din lumea arabă, în special în Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită, chiar dacă au fost calificate drept 'false' de Doha.

Începând de miercuri, website-urile şi retransmisiile televizate din Qatar sunt blocate în diverse ţări din Golf.

Qatarul 'a menţinut mereu relaţii amicale şi frăţeşti' cu vecinii săi, a mai declarat joi şeful diplomaţiei qatariene, adăugând că 'nu există nicio dovadă că Doha ar avea relaţii cu Fraţii Musulmani'.

Qatarul este un aliat apropiat al SUA, care au desfăşurat aproape 10.000 de militari în acest emirat bogat în zăcăminte de gaz, la baza aeriană Al-Udeid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.