Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

R. Moldova. Grupul PPE le cere candidaţilor pro-europeni să o susţină pe Maia Sandu

Delegaţia Grupului Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European îi îndeamnă pe candidaţii proeuropeni din Republica Moldova să o susţină pe Maia Sandu în calitate de candidat unic în alegerile prezidenţiale din 30 octombrie şi să-şi încurajeze alegătorii să o voteze, informează IPN.md, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Jumătate din ruşi cred că înăbuşirea revoltei din Ungaria a fost justificată

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă organizate la finalul vizitei efectuate la Chişinău de către o delegaţie a Grupului PPE, în frunte cu vicepreşedinta Sandra Kalniete.

Citeşte şi: Manevră CRIMINALĂ a jihadiştilor SI. Gestul laş prin care BARICADEAZĂ oraşul Mosul

Potrivit Kalniete, sondajele arată că Maia Sandu este candidatul proeuropean care are cele mai mari şanse să câştige alegerile prezidenţiale.

'Aceste alegeri sunt foarte importante pentru Republica Moldova, iată de ce am vrut să observăm acest proces. Acum Republica Moldova va decide dacă va merge pe calea renovării sau dacă va face paşi înapoi. Cu toate că, dacă e să ne uităm la statutul preşedintelui, acest mandat nu va avea un impact prea mare, va avea mai mult un rol simbolic, totuşi aceasta va arăta direcţia în care vrea să se dezvolte ţara. Iată de ce este foarte important pentru toţi cei care văd viitorul Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se unească şi să voteze pentru un singur candidat pro-european', a declarat Sandra Kalniete.

R. Moldova. Datele recensământului din 2014 vor fi publicate după alegeri

Aceasta a subliniat că este foarte important ca aceste alegeri să se desfăşoare într-un mod cât mai transparent şi corect. 'Primim multe plângeri despre fraudele care deja au loc în campanie şi vreau să vin cu o rugăminte pentru conducerea Republicii Moldova, pentru autorităţile care supraveghează procesul electoral, să-l monitorizeze cât mai îndeaproape, pentru a nu admite fraudele', a declarat Sandra Kalniete.

Citeşte şi: Gorbaciov şi Bush senior îşi dau mâna pentru o nouă reîmpăcare istorică - FOTO

La rândul său, europarlamentarul Laima Andrikiene, membră a acestei delegaţii şi a Comisiei pentru afaceri externe (AFET) din cadrul Parlamentului European, a menţionat, în aceeaşi conferinţă de presă, că alegerile prezidenţiale vor fi monitorizate de mai multe instituţii internaţionale, inclusiv de instituţii financiare mari, cum ar fi Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială.

Citeşte şi: România, ACORD cu Canada: Românii pot intra fără VIZE

'Având în vedere că Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, ea este obligată să asigure alegeri transparente şi corecte', a declarat Andrikiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.