Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

R. Moldova intră în Uniunea Economică Eurasiatică cu rol de observator

kremlin.ru
dodon

Republica Moldova va avea statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), a anunţat vineri preşedintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaiev, la summitul organizaţiei ce a avut loc la Bişkek, informează EFE, conform agerpres.

Şeful statului kârgâz a declarat că toţi membrii UEE, care grupează Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan şi Rusia, şi-au dat acceptul de principiu în legătură cu cererea Republicii Moldova de a adera la organizaţie în calitate de ţară cu statut de observator, au relatat mass-media ruse.

Rusia vrea să vadă dovezile americanilor referitoare la atacul chimic din Siria

Astfel, toţi cei cinci preşedinţi prezenţi: Vladimir Putin (Rusia), Aleksandr Lukaşenko (Belarus), Nursultan Nazarbaiev (Kazahstan), Serge Sarkisian (Armenia) şi Almazbek Atambaev (Kârgâzstan) au susţinut solicitarea preşedintelui moldovean Igor Dodon, în numele "întregului popor al Moldovei", informează portalul Deschide.md

Potrivit EFE, Igor Dodon a declarat că Acordul de asociere dintre ţara sa şi Uniunea Europeană "nu reprezintă un obstacol în semnarea altor acorduri benefice pentru cetăţenii Republicii Moldova". "Aceasta este o zi istorică pentru Republica Moldova. Această zi a fost aşteptată de majoritatea cetăţenilor ţării noastre, acest lucru a fost promis de către mulţi lideri politici şi partide pe parcursul mai multor ani", a subliniat Dodon, conform Deschide.md, adăugând că aceasta nu înseamnă ca Republica Moldova devine automat membră a UEE.

Mama Tuturor Bombelor (MOAB). Cea mai mare armă americană NON-nucleară - FOTO/VIDEO

În plan general, "cooperarea în cadrul UEE se dezvoltă cu succes. Împreună am reuşit să creăm şi să consolidăm o piaţă comună voluminoasă cu reguli universale pentru actorii economici", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, prezent la summitul de la Bişkek. El a subliniat că această piaţă comună a acţionat ca "un fel de airbag" în anumite circumstanţe dificile din cauza situaţiei internaţionale. "Instituţiile noastre de integrare au funcţionat: au nivelat cumva influenţa mediului extern nefavorabil, ceea ce a permis adaptarea noastră la noile realităţi economice", a adăugat şeful statului rus. Următor summit al UEE va avea loc la Moscova la 11 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.