Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

R. Moldova. Ministrul Apărării, singurul unionist din guvern, rămâne fără sprijin politic

Partidul Liberal (PL) din Republica Moldova i-a retras sprijinul politic ministrului său al apărării, Anatol Şalaru, singurul ministru unionist în cabinetul condus de premierul Pavel Filip, pe care îl acuză că ar fi încercat destrămarea formaţiunii, în schimb ministrul consideră că liderul formaţiunii Mihai Ghimpu ar fi la originea acestui demers de teama de a-şi vedea periclitată poziţia de lider liberal, relatează marţi Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Noul rege thailandez IARTĂ aproape 150.000 de deţinuţi

Într-un comunicat difuzat luni seara de PL se menţionează că Biroul Politic al partidului a discutat "comportamentul nestatutar' al lui Anatol Şalaru. Acesta este acuzat că ar fi încercat "să destrame grupul Partidului Liberal din parlament şi (chiar) partidul, unora dintre deputaţi propunându-li-se bani şi diferite favoruri', conform textului.

În replică, Anatol Şalaru susţine că a dorit doar organizarea unui congres extraordinar al PL pentru a analiza rezultatele alegerilor prezidenţiale. Mihai Ghimpu, liderul partidului, a obţinut sub 2% la scrutinul prezidenţial din 30 octombrie.

Liberalii îl mai acuză pe Şalaru că "în coordonare cu câteva portaluri de ştiri din Republica Moldova şi România a coordonat apariţia mai multor articole sponsorizate în care erau denigrate persoane publice din Partidul Liberal, acţiuni documentate şi probate, inclusiv din mai multe surse', scrie în acest context publicaţia Independent.md.

La rândul său, Şalaru a acuzat că PL "s-a transformat într-un SRL' sub conducerea lui Mihai Ghimpu şi susţine că nu va părăsi formaţiunea pe care a fondat-o.

Citeşte şi: Japonia amână un summit cu China şi Coreea de Sud

Ministrul încă în exerciţiu susţine că motivul real pentru care Biroul Politic al Partidului Liberal i-a retras luni sprijinul politic ar fi faptul că el a solicitat o analiză pertinentă a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a motivului pentru care PL a obţinut nici 2%. Şalaru consideră că Mihai Ghimpu se teme să-şi piardă funcţia de preşedinte de partid, potrivit Deschide.md.

"Era normal ca Mihai Ghimpu, după un astfel de rezultat, care ne-a trimis la jumătate din marja de eroare a sondajelor, să-şi depună mandatul de preşedinte şi să accepte convocarea congresului şi alegerea unei noi conduceri', a scris el într-o postare pe Facebook.

Informaţii despre disensiunile dintre Anatol Şalaru şi liderul PL, Mihai Ghimpu, au apărut în presă imediat după alegerile prezidenţiale. Conform unor media, Mihai Ghimpu i-ar fi cerut chiar preşedintelui în exerciţiu, Nicolae Timofti, demiterea lui Şalaru din funcţia de ministru, în timp ce alte publicaţii vehiculau ideea că acesta din urmă ar fi intenţionat oricum să părăsească PL pentru a crea o nouă formaţiune politică.

Anatol Şalaru este prim-vicepreşedinte PL şi ministru al apărării din luna ianuarie. Anterior, în perioada 2009-2013, el a deţinut şi funcţia de ministru al transporturilor din partea PL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.