Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rădăcina de păpădie DISTRUGE celulele canceroase

libertatea.ro
papadie

Chiar dacă mulți o consideră o buruiană fără nicio întrebuințare, păpădia este o plantă valoroasă, folosită atât ca aliment, cât și ca medicament. Totuși, tot mai multe cercetări arată că rădăcina de păpădie este una dintre cele mai puternice arme de luptă împotriva cancerului, potrivit Click.

Despre păpădie se știe că are proprietăți diuretice, curăță ficatul, ajută la tratarea alergiilor și este un aliat bun în lupta contra colesterolului mare. Rădăcina de păpădie este o sursă bună de potasiu, vitamina A, fier, calciu, acid folic, magneziu și vitamina C.

Citeşte şi: STUDIU: Prezența LITIULUI în apa potabilă poate influența riscul de apariție a bolii Alzheimer

Cercetările realizate la Universitatea Windsor din Canada arată că rădăcina de păpădie este foarte eficientă în vindecarea şi prevenirea cancerului. Aceasta ar putea dezintegra celulele canceroase în 48 de ore, având un efect chiar mai puternic decât chimioterapia.

Astfel, tratamentul naturist pe bază de păpădie este superior chimioterapiei, întrucât vizează și omoară doar celulele canceroase, fără a afecta și celulele sănătoase ale corpului.

În scop terapeutic, se folosesc aproape toate părțile păpădiei. Se pot mânca frunzele, dar și tijele de păpădie. Din rădăcina de păpădie se poate prepara ceai, tinctură sau sirop.

Atenție!

Păpădia este considerată a fi sigură pentru consum, însă unele persoane pot dezvolta o reacție alergică la atingerea păpădiei. De asemenea, păpădia poate provoca aciditate gastrică și arsuri.

Persoanele cu probeleme renale, disfuncții ale vezicii biliare sau calculi biliari ar trebui să solicite părerea unui specialist înainte de a începe să consume păpădie sau produse ce au la bază păpădia.

Citeşte şi: Specialiştii au DESCOPERIT alimentul ESENŢIAL în dieta anti-îmbătrânire .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.