Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radio Guerrilla a câștigat frecvențe la CNA! Nume noi de posturi care se lansează în FM

radio microfon

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis în şedinţa din 24 noiembrie la cine vor ajunge cele 48 de frecvenţe radio, printre câştigători numărându-se Radio Guerrilla, Radio Tananana, dar şi Antena 3, care va lansa postul de ştiri 3 FM. La polul opus, al marilor perdanţi, se numără radiourile religioase, Kiss FM, Magic FM şi Radio ZU, care au făcut mai multe solicitări de frecvenţe, dar nu au primit niciuna.

CNA a organizat, în perioada 17 - 24 noiembrie, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent. Între frecvenţele care au fost scoase la concurs s-au aflat şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla. La concurs s-au înscris 63 de societăţi, care fie au vrut să îşi lanseze posturi noi de radio, fie să îşi extindă reţelele existente, după cum notează Mediafax.

Câştigătorii acestor frecvenţe radio au fost decişi de membrii CNA, prin vot, iar cele două frecvenţe din Bucureşti, cele mai disputate, au fost câştigate de Radio Guerrilla, respectiv de Antena 3.

Proiectul de radio al postului Antena 3 îl va avea ca director editorial pe Adrian Ursu, iar postul de redactor-şef va fi ocupat de Marius Huc. Radioul 3 FM va beneficia de conţinut oferit de echipa de ştiri a Antenei 3, potrivit reprezentanţilor postului, care şi-au prezentat proiectul în urmă cu o săptămână în faţa membrilor CNA.

Printre câştigători s-au numărat şi posturile Radio Guerrilla (şapte frecvenţe câştigate), Itsy Bitsy (o frecvenţă la Constanţa), Radio Tanănana (Târgovişte şi Hunedoara), RFI (Sibiu şi TImişoara) şi Roxk FM (Sighişoara şi Vaslui).

Radiourile religioase, Kiss FM şi Magic, Sport Total FM şi Radio ZU se numără printre marii perdanţi care au făcut mai multe solicitări de frecvenţe, dar nu au primit niciuna. Nici proiectul lui Cătălin Striblea, pentru Adevărul Live, nu s-a regăsit printre câştigători. Adevărul viza una dintre cele două frecvenţe de Bucureşti pentru un proiect de radio de ştiri. Şi televiziunile de ştiri România TV şi B1 TV vizau frecvenţele din Bucureşti însă niciunul nu a primit voturile necesare pentru a obţine licenţele. Nici proiectul Mass Media România de Mâine, care vrea să facă Radio Seven, cu Mihai Găinuşă şi Marius Vintilă, nu a convins CNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.