Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radiografia noii conduceri a USR

Inquam Photos / Manases Sandor
usr nicusor dan

Agenția de Rating Politic (ARP) a realizat o radiografie a noii structuri de conducere a USR, aleasă în cadrul congresului care a avut loc la Cluj, în data de 13 mai.

În Biroul Național al USR au fost alese 21 de persoane și este format din președinte, 7 vicepreședinți și 13 membri. Media de vârstă a noii conduceri este de 41 de ani, cei mai tineri fiind Florin Silviu Chereji din Cluj (31 ani) și Claudiu Năsui  din București (32 ani) iar cei mai în vârstă fiind Radu Mihail, membru al organizației diaspora și fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, ambii cu câte 52 de ani.

Din Biroul de conducere al USR fac parte 13 parlamentari (9 deputați și 4 senatori), 2 consilieri locali și alte 6 persoane care provin din mediul privat. Doar patru membri au fost reconfirmați pe poziții de conducere, în vreme ce influența lui Dacian  Cioloș pare să fi crescut la vârful partidului, nu mai puțin de 6 oameni care au ocupat funcții în guvernarea sa făcând parte din noua conducere a USR.

Citiți și: Cioloș, liantul dintre PNL și USR

Nu mai puțin de 8 membri ai biroului național au urmat studii universitare în străinătate, una dintre concluziile cercetării ARP fiind că nu există aproape deloc ceva ieșit din comun în structura profesiilor de bază, doar că, datorită procentului ridicat al absolvenților de universități din străinătate, acestea par mai adaptate la economia de azi. Așadar, regăsim în biroul de conducere al USR 7 ingineri, 5 juriști sau avocați, 3 profesori, 2 absolvenți de științe politice și un economist.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat că Bucureștiul îți păstrează un nucleu puternic în structura de conducere a partidului, punctul de plecare al acestuia fiind ONG-ul și mai apoi partidul local care a activat la nivelul Capitalei. Astfel, din actualii lideri ai USR, 11 provind din zona București-Ilfov, aceasta fiind urmată la mare distanță de Cluj și Sibiu, cu câte doi reprezentanți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.