Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Radovan Karadzic a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii: 40 de ani de închisoare

Radovan Karadži?

UPDATE:

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) l-a declarat joi, la Haga, pe fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, vinovat de genocid la Srebrenica, fiind condamnat la o pedeapsă de 40 de ani de închisoare, relatează Reuters.

El a fost găsit vinovat în total în 10 din cele 11 capete de acuzare.

 

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) l-a declarat joi la Haga pe fostul lider politic al sârbilor bosniaci Radovan Karadzic vinovat de crime împotriva umanităţii comise în mai multe municipalităţi din Bosnia, printre care omoruri şi persecuţii, acesta fiind unul din cele două capete de acuzare principale împotriva sa, relatează Reuters. El a fost condamnat la 40 de ani de închisoare.

Pe de altă parte, judecătorii ONU l-au achitat pentru o acuzaţie de genocid, precizând că nu au suficiente probe. Preşedintele completului de judecată, judecătorul O-Gon Kwon, a spus că au fost comise numeroase crime de către forţele sârbo-bosniace împotriva bosniacilor musulmani şi a croaţilor bosniaci în mai multe municipalităţi din Bosnia, dar că acestea nu echivalează cu un genocid.

Citește și: STUDIU Oamenii foarte inteligenți nu interacționează prea mult cu prietenii

Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) l-a declarat joi la Haga pe fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, responsabil penal pentru asediul de trei ani asupra oraşului Sarajevo, în care mii de persoane au murit, relatează Reuters.

Citind verdictul, preşedintele completului de judecată, judecătorul O-Gon Kwon, a spus că respectiva campanie prin care oraşul ce găzduia sârbi, musulmani şi croaţi a fost bombardat şi atacat cu lunetişti de către forţele sârbo-bosniace asediatoare nu ar fi putut avea loc fără sprijinul lui Karadzic.

Citește și: Cea mai mare aeronavă din lume e gata de lansare / VIDEO

Judecătorii nu şi-au anunţat încă decizia privind acuzaţia de genocid în legătură cu masacrul din 1995 de la Srebrenica.

Radovan Karadzic (70 de ani) a fost inculpat pentru 11 capete de acuzare, între care genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război, comise în timpul războiului din Bosnia, soldat cu peste 100.000 de morţi şi 2,2 milioane de persoane strămutate din calea luptelor între 1992-1995.

Radovan Karadzic, psihiatru de profesie, a fost acuzat în special pentru masacrarea a circa 8.000 de bărbaţi şi băieţi musulmani la Srebrenica în iulie 1995, cel mai grav genocid comis în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT Cât de periculoasă e lumina telefoanelor pentru sănătate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.